Į „Formulę 1“ sugrįžęs australas įvertino savo sezoną: džiaugėsi komandos progresu ir negailėjo pagyrų savo lenkytinių inžinieriui

Arnas Balčiūnas

2024-01-01, 09:30 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Komanda 2023 metais laimėjo beveik visas lenktynes ir užtikrintai iškovojo ne tik pirmąsias dvi vietas lenktynininkų įskaitoje, bet ir konstruktorių taurę.

Į „Formulę 1“ sugrįžęs australas įvertino savo sezoną: džiaugėsi komandos progresu ir negailėjo pagyrų savo lenkytinių inžinieriui

Praėjusiame F1 sezone Nyckas de Vriesas buvo vienintelis lenktynininkas, kuris neteko savo vietos čempionate. Jį „AlphaTauri“ komandoje pakeitė Danielis Ricciardo. Australo sugrįžimas į „Formulės 1“ lenktynes nebuvo pats sėkmingiausias ir vos po kelių etapo jis dėl rankos traumos buvo iškritęs iš rikiuotės.

Bendraudamas su žiniasklaida, D.Ricciardo dėkojo savo lenktynių inžinieriui Pierre‘ui Hamelinui už pagalbą sugrįžtant į „Formulę-1“ ir patikino, kad būtent jo įdėtas darbas palengvino australo lenktyniavimą „AlphaTauri“ komandos gretose.

„Kad ir kaip pasitikiu savimi, negaliu nuvertinti savo inžinieriaus Pierre'o. Šiemet jis dirbo su trimis lenktynininkais ir stengiasi nustatyti automobilį kiekvienam iš jų. Jis turėjo išsiaiškinti kas mums patinka, kas ne, jam taip pat buvo nelengva. Taigi, tikrai laukiu tinkamo tarpsezonio ir priešsezonio ir manau, kad 2024 metai mums bus labai įdomūs.", - sakė D.Ricciardo.

Australas mano, kad norint kovoti dėl taškų, svarbiausia buvo įgyti daugiau patirties vairuojant „AlphaTauri“ automobilį. Geriausias D.Ricciardo rezultatas 2023 metais – iškovota šešta vieta Meksikos GP etape.

„Apibendrinant metus, galima teigti, kad lenktynių tempu buvau patenkintas daugumą dienų. Tai buvo tikrai teigiamas dalykas. Kuo daugiau ratų įveikiu su automobiliu, tuo geriau jį suprantu ir įeinu į ritmą. Tai šiek tiek paaiškina mano teigiamą lenktynių tempo jausmą", - pasakojo lenktynininkas.

„AlphaTauri“ komandai atstovaujantis australas džiaugėsi ir puikia dinamika su kitu ekipos lenktynininku Yuki Tsunoda. Metų pabaigoje komanda pristatė daugiau automobilio atnaujinimų, kurie prisidėjo prie jų gerėjančių rezultatų.

„Akivaizdu, jog pirmoje sezono dalyje aš nebuvau geriausios formos, bet komanda puikiai padirbėjo su atnaujinimais. Manau, kad ir aš su Yuki šiek tiek pastūmėjome vienas kitą į priekį. Tai buvo teigiamas dalykas visai komandai“, - 2023 metų sezoną apibendrino D.Ricciardo.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas