Paaiškėjo, kur kitąmet vyks F1 sprinto lenktynes: nuspręsta atsisakyti dvejų trasų, kurias pakeitė du nauji etapai

Arnas Balčiūnas

2023-12-05, 18:38 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų F1 sezonas dovanojo gausybę rekordų ir emocijų, o pasibaigus Abu Dabyje vykusioms lenktynėms turėjome vos vieną nežinomąjį. Dar praėjusią savaitę paaiškėjo, jog Loganas Sargeantas lieka „Williams“ ekipoje ir 2024 metų sezonui, o dabar aiškėja ir daugiau detalių apie „Formulės 1“ lenktynes.

Paaiškėjo, kur kitąmet vyks F1 sprinto lenktynes: nuspręsta atsisakyti dvejų trasų, kurias pakeitė du nauji etapai

Šiandien, antradienį, „Formulė 1“ oficialiai paskelbė apie sprinto lenktynes, kurios bus organizuojamos artėjančio sezono metu. Jau aišku, jog kitąmet tokio formato savaitgaliai nebebus rengiami Azerbaidžano ir Belgijos lenktynių metu. Tačiau sprintas įvyks dvejose naujose trasose.

Pirmosios sprinto lenktynės kitų metų sezone įvyks Kinijos GP metu, balandžio 19 – 21 dienomis, o vėliau – gegužės 3 – 5 dienomis analogiško formato savaitgalis planuojamas ir Majamio lenktynių metu. Kitų metų vasarą F1 gerbėjai galės išvysti tik vienas sprinto lenktynes – jos įvyks Austrijoje, kuomet birželio 28 – 30 dienomis vyks Austrijos GP.

Spalio 18 – 20 dienomis F1 sprintas įvyks JAV GP metu, lapkričio 1 – 3 dienomis tokio formato lenktynės įvyks Brazilijoje, o paskutinės 2024 metų sprinto lenktynės įvyks Katare, lapkričio 29 – gruodžio 1 dienomis.

Verta pastebėti ir tai, jog F1 svarsto apie galimas sprinto formato korekcijas, tačiau kokie pokyčiai gali paliesti tokio formato savaitgalius – kol kas išlieka neaišku. „Formulė 1“ apie pakeitimus turėtų paskelbti jau sausio mėnesį.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas