„Red Bull“ komandos vadovas atskleidė sėkmės priežastis: įvardijo ne tik įspūdingą M.Verstappeno formą, bet ir viso personalo indėlį

Arnas Balčiūnas

2023-12-24, 13:51 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Komanda 2023 metais laimėjo beveik visas lenktynes ir užtikrintai iškovojo ne tik pirmąsias dvi vietas lenktynininkų įskaitoje, bet ir konstruktorių taurę.

„Red Bull“ komandos vadovas atskleidė sėkmės priežastis: įvardijo ne tik įspūdingą M.Verstappeno formą, bet ir viso personalo indėlį

Olandas Maxas Verstappenas buvo vienas svarbiausių „Red Bull“ komandos sėkmės komponentų trasoje, o komandos vadovas Christianas Horneris gyrė ir darbus, kurie buvo atlikti užkulisiuose. Jo vadovaujama ekipa iškovojo pergales visose 2023 metų lenktynėse, išskyrus Singapūro GP, kuriose triumfavo „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas.

M.Verstappenas iškovojo 19 pergalių lenktynėse ir buvo greičiausias 12 kvalifikacinių važiavimų, o Sergio Perezas savo sąskaitoje turėjo dvi pergales. Verta paminėti ir tai, jog tai buvo pirmas kartas per 18 metų trunkančią „Red Bull“ istoriją „Formulės 1“ lenktynėse, kuomet komanda iškovojo pirmąsias dvi vietas asmeninėje įskaitoje.

„Red Bull“ vadovas įsitikinęs, kad tokius sėkmingus rezultatus nulėmė užkiliuose atliktas darbas, kuris leido pasiekti precedento neturinčią pergalių seriją bei užfiksuoti gausybę rekordų.

„Standartas, kurį mums pavyko pasiekti - laimėti 21 iš 22 lenktynių, su Maxu nuvažiuoti daugiau nei 1 000 ratų iš 1 300 būnant pirmoje pozicijoje, sumušti tiek daug rekordų. Maxas pakilo į visiškai kitą lygį, tačiau manau, kad tai, kaip komanda dirbo 22 skirtingose trasose, operatyviai, patikimai, našiai, kiekvienas atliko savo vaidmenį“, - sėkmingų rezultatų priežastis vardijo Ch.Horneris.

Komandos vadovas įsitikinęs, jog prie „Red Bull“ dominavo 2023 metų F1 sezono metu prisidėjo visi, kurie dirbo Milton Keinse. Ch.Hornerio teigimu, visi atliko savo darbą ir svariai prisidėjo prie to, ką komandai pavyko pasiekti „viename iš labiausiai dominuojančių „Formulės 1“ sezonų“.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas