„Red Bull“ technikos direktorius buvo arti persikėlimo į konkurentų gretas: istorinė F1 komanda turėjo net kelias progas sudaryti sutartį

Arnas Balčiūnas

2023-12-27, 17:53 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Jo atstovaujama ekipa taip pat triumfavo ir konstruktorių įskaitoje, o Sergio Perezas bendroje įskaitoje užėmė antrąją vietą.

„Red Bull“ technikos direktorius buvo arti persikėlimo į konkurentų gretas: istorinė F1 komanda turėjo net kelias progas sudaryti sutartį

„Red Bull“ komandos technikos direktorius Adrianas Newey buvo pagrindinis „Red Bull“ sėkmės „Formulėje 1“ veiksnys, įskaitant šių metų kampaniją, per kurią komanda laimėjo 20 iš 21 lenktynių. Tačiau viskas galėjo būti ir visiškai kitaip.

Britas atskleidė, kad kelis kartus buvo arti to, kad paliktų dabartinę pasaulio čempionų komandą ir persikeltų į vienų iš pagrindinių konkurentų gretas. Bendraudamas su žiniasklaida, jis atskleidė, jog buvo ne kartą turėjo galimybę pasirašyti sutartį su „Ferrari“.

„Ferrari“ - tai magiškas prekės ženklas, kuris, manau, kad, tiesą sakant, tikriausiai visus automobilių lenktynėse visada žavi ir vilioja prisijungti, jei tik yra galimybė. Ir aš jau tris kartus buvau arti persikėlimo į jų gretas, o anksčiau galėjau prisijungti ir prie jų „IndyCar“ ekipos“, - atviravo A.Newey.

Britas laikomas vienu geriausių visų laikų „Formulės-1“ bolidų konstruktorių, sukūręs septynis „Red Bull“ bolidus, laimėjusius čempionatus. Prieš pradėdamas dirbti Milton Keinse įsikūrusioje komandoje, A.Newey sėkmingai darbavosi „Williams“, o taip pat ir „McLaren“ ekipose.

Nesunku nuspėti, jog A.Newey taip ir nėra dirbęs su „Ferrari“. Italų komanda yra bene giliausią istoriją turinti F1 ekipa.

„Tai nuostabus prekės ženklas. Jį gaubė visa ši mistika. Tai faktiškai Italijos nacionalinė rinktinė su visais su tuo susijusiais privalumais ir trūkumais. Pagrindiniai „Ferrari“ minusai yra tai, kad jei neatlieki gero darbo - esi nuolat peikiamas ir draskomas. Žinoma, jei gerai dirbi, esi nacionalinis didvyris“, - „Ferrari“ privalumus ir trūkumus aiškino britas.

Kaip jau minėjome, A.Newey anksčiau yra dirbęs „Williams“ ekipoje, kur darbavosi 1991 – 1996 metais. Vėliau britas persikėlė į „McLaren“ gretas, o nuo 2006 metų darbuojasi „Red Bull“ komandoje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas