V.Bottas teigiamai įvertino „Sauber“ projektą: suomis išlieka nusiteikęs optimistiškai, nepaisant prastų rezultatų 2023 metų „Formulės 1“ sezone

Lukas Snarskis

2024-01-01, 10:01 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

„Formulės 1“ gerbėjai su nekantrumu laukia artėjančio 2024 metų sezono, o dar prieš jam prasidedant – ir čempionate dalyvaujančių komandų pristatymo.

V.Bottas teigiamai įvertino „Sauber“ projektą: suomis išlieka nusiteikęs optimistiškai, nepaisant prastų rezultatų 2023 metų „Formulės 1“ sezone

2024 metų „Formulės 1“ sezone nebeliks „Alfa Romeo“ pavadinimo. Ir ne, iš F1 pasitraukia ne visa komanda, o tik titulinis šios ekipos rėmėjas ir techninis partneris. Artėjančiame sezone ši komanda bus žinoma kaip „Sauber“.

2022 metų sezone užėmusi šeštąją vietą, tačiau praėjusių metų rezultatai buvo gerokai prastesni. „Alfa Romeo“ nusmuko atgal ir užėmė devintąją vietą, o Valtteri Bottas ir jo komandos draugas Zhou Guanyu pelnė tik 16 taškų. Nepaisant prastų rezultatų, suomis yra nusiteikęs optimistiškai.

Komandos atstovai netrukus turėtų pristatyti naują komandos pavadinimą, kadangi šiuo metu naudojamas „Stake F1 Team Kick Sauber“ yra tik laikinas ekipos vardas. Tokia situacija susiklostė po to kai baigėsi sutartis su „Alfa Romeo“, kuri buvo titulinis rėmėjas.

2024 metų F1 sezone komandai atstovausiantis V.Bottas pasitinka paskutinius savo kontrakto metus. Nors suomis norėtų prisidėti prie „Audi“ projekto, kuomet šis koncernas perims komandos valdymą 2026 metais, tačiau sutartis su juo kol kas nėra pratęsta. Nepaisant to, jis džiaugiasi esama situacija.

„Mes nesame labai atsilikę nuo kitų, nors tikrai esame lėtesni už kai kurias kitas komandas. Faktas tas, kad kai kurios komandos turi daugiau žmonių ir didesnį biudžetą įvairiems dalykams, todėl šioje srityje dar reikia padirbėti. Bet aš matau pažangą. Komanda nuolat samdo vis naujus žmones ir viskas pradeda stoti į savo vietas, tačiau tam tikrai prireikė šiek tiek laiko“, - kalbėjo suomis.

V.Bottas neslepia didesnių ambicijų artėjančiame „Formulės 1“ sezone. „Sauber“ lenktynininkas tikisi, jog 2024 metai bus žymiai sėkmingesni, o taip pat viliasi ir geresnių asmeninių rezultatų, kas leistų užsitikrinti vietą F1 čempionate ir ateityje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas