Kebabas, kuris nustebins visus: itin paprastas receptas, kuris privers pamiršti tradicinį kebabą

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Kebabas, kuris nustebins visus: itin paprastas receptas, kuris privers pamiršti tradicinį kebabą

Ar įmanoma mėgautis kebabu ir kartu nebijoti dėl papildomų centimetrų ant liemens? Taip, jei pasirinksite tinkamus ingredientus. Šis receptas sukurtas taip, kad mylima gatvės užkandžių klasika taptų lengvesnė, sveikesnė, bet neprarastų sultingumo ir skonio.

Lietuvoje kebabas dažnai siejamas su riebiu padažu, per dideliu kiekiu aliejaus bei kaloringa mėsa. Tačiau ši versija yra visai kitokia – joje naudojamas liesa vištienos filė, šviežios daržovės, lengvesnis padažas ir nedidelis kiekis sūrio. 

Tai puikus pasirinkimas ne tik tiems, kurie nori kontroliuoti savo svorį, bet ir visiems, ieškantiems greito, bet maistingo patiekalo. Kebabas paruošiama per pusvalandį, tad jis tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, jis gali tapti puikia alternatyva greitam maistui, nes suteikia sotumo jausmą ir kartu aprūpina organizmą baltymais bei skaidulomis.

Ko reikės kebabui paruošti?

Šiam receptui, skirtam dviem porcijoms, jums reikės:

  • 2 lavašų
  • 400 g vištienos filė
  • 80 g pekino kopūsto
  • 60 g pomidorų
  • 50 g morkų
  • 50 g kukurūzų
  • 30 g mocarelos
  • 3 g aliejaus
  • druskos, pipirų, paprikos ir vištienos prieskonių

Padažui:

  • 3 valg. šaukštų grietinės
  • 1 arb. šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
  • 3 arb. šaukštelių sojų padažo
  • 2 skiltelių česnako
  • žiupsnelio druskos, pipirų ir paprikos

Kaip pagaminti?

Vištienos file apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir kitais mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje arba elektrinėje keptuvėje, kol mėsa bus minkšta ir sultinga. 

Dubenyje sumaišykite grietinę su garstyčiomis, sojų padažu, prieskoniais ir sutrintu česnaku. Šis padažas yra daug lengvesnis nei majonezas, bet suteikia kebabui ypatingo skonio.

Pekino kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, morką sutarkuokite, įmaišykite kukurūzus bei smulkintą pomidorą. Taip paruoštas salotų mišinys suteiks patiekalui gaivumo.

Lavašą lengvai pašildykite keptuvėje, tuomet patepkite padažu, uždėkite keptos vištienos gabalėlių, daržovių salotų, dar šiek tiek padažo, pabarstykite tarkuota mocarela. Susukite į tvirtą vyniotinį.

Kodėl verta rinktis šį receptą?

Kebabas pagal šį receptą puikiai dera su sveikos gyvensenos principais. Ji sotina, tačiau neapsunkina, o daržovės suteikia organizmui būtinų vitaminų ir skaidulų. Mažas riebalų kiekis leidžia patiekalą įtraukti net į lieknėjimo planą.

Be to, šis patiekalas yra universalus – jį galima keisti pagal savo skonį. Norint daugiau baltymų, galima pridėti avinžirnių ar pupelių, o norint intensyvesnio skonio – įberti aštresnių prieskonių.

Tai paprastas, bet labai naudingas receptas, kuris įrodo, kad greitas maistas gali būti ne tik skanus, bet ir draugiškas figūrai. Kebabas be kaltės jausmo – tai sprendimas visiems, kas nori pasimėgauti mėgstamu patiekalu be baimės dėl papildomų kalorijų.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas