Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Kebabas, kuris nustebins visus: itin paprastas receptas, kuris privers pamiršti tradicinį kebabą
Ar įmanoma mėgautis kebabu ir kartu nebijoti dėl papildomų centimetrų ant liemens? Taip, jei pasirinksite tinkamus ingredientus. Šis receptas sukurtas taip, kad mylima gatvės užkandžių klasika taptų lengvesnė, sveikesnė, bet neprarastų sultingumo ir skonio.
Lietuvoje kebabas dažnai siejamas su riebiu padažu, per dideliu kiekiu aliejaus bei kaloringa mėsa. Tačiau ši versija yra visai kitokia – joje naudojamas liesa vištienos filė, šviežios daržovės, lengvesnis padažas ir nedidelis kiekis sūrio.
Tai puikus pasirinkimas ne tik tiems, kurie nori kontroliuoti savo svorį, bet ir visiems, ieškantiems greito, bet maistingo patiekalo. Kebabas paruošiama per pusvalandį, tad jis tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, jis gali tapti puikia alternatyva greitam maistui, nes suteikia sotumo jausmą ir kartu aprūpina organizmą baltymais bei skaidulomis.
Ko reikės kebabui paruošti?
Šiam receptui, skirtam dviem porcijoms, jums reikės:
2 lavašų
400 g vištienos filė
80 g pekino kopūsto
60 g pomidorų
50 g morkų
50 g kukurūzų
30 g mocarelos
3 g aliejaus
druskos, pipirų, paprikos ir vištienos prieskonių
Padažui:
3 valg. šaukštų grietinės
1 arb. šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
3 arb. šaukštelių sojų padažo
2 skiltelių česnako
žiupsnelio druskos, pipirų ir paprikos
Kaip pagaminti?
Vištienos file apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir kitais mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje arba elektrinėje keptuvėje, kol mėsa bus minkšta ir sultinga.
Dubenyje sumaišykite grietinę su garstyčiomis, sojų padažu, prieskoniais ir sutrintu česnaku. Šis padažas yra daug lengvesnis nei majonezas, bet suteikia kebabui ypatingo skonio.
Pekino kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, morką sutarkuokite, įmaišykite kukurūzus bei smulkintą pomidorą. Taip paruoštas salotų mišinys suteiks patiekalui gaivumo.
Lavašą lengvai pašildykite keptuvėje, tuomet patepkite padažu, uždėkite keptos vištienos gabalėlių, daržovių salotų, dar šiek tiek padažo, pabarstykite tarkuota mocarela. Susukite į tvirtą vyniotinį.
Kodėl verta rinktis šį receptą?
Kebabas pagal šį receptą puikiai dera su sveikos gyvensenos principais. Ji sotina, tačiau neapsunkina, o daržovės suteikia organizmui būtinų vitaminų ir skaidulų. Mažas riebalų kiekis leidžia patiekalą įtraukti net į lieknėjimo planą.
Be to, šis patiekalas yra universalus – jį galima keisti pagal savo skonį. Norint daugiau baltymų, galima pridėti avinžirnių ar pupelių, o norint intensyvesnio skonio – įberti aštresnių prieskonių.
Tai paprastas, bet labai naudingas receptas, kuris įrodo, kad greitas maistas gali būti ne tik skanus, bet ir draugiškas figūrai. Kebabas be kaltės jausmo – tai sprendimas visiems, kas nori pasimėgauti mėgstamu patiekalu be baimės dėl papildomų kalorijų.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti