Prisijunkite
Prisijunkite
Jeigu mėgsti dieną pradėti ar užbaigti su puodeliu šilto gėrimo, bet po kavos jauti nerimą, rankų drebėjimą ar skrandžio diskomfortą, gali būti, kad atėjo laikas ieškoti švelnesnės alternatyvos.
Vienas iš įdomesnių pasirinkimų – datulių kava. Šis gėrimas išsiskiria maloniu, kiek salstelėjusiu skoniu, neturi kofeino, todėl jį galima gerti net vakare. Be to, datulių kava naudinga sveikatai ir puikiai tinka net vaikams.
Kaip galima nuspėti, pagrindinis ingredientas – datulių vaisiai. Tiksliau, jų sėklos. Jos džiovinamos natūraliai saulėje arba naudojant specialias technologijas, o vėliau sumalamos į smulkų miltelius. Iš šio miltelių galima ruošti kavos tipo gėrimą, kuris savo skoniu primena karamelę, šiek tiek vaisių ar net kakavos ir riešutų natų.
Tai puiki alternatyva tiems, kurie ieško kažko naujo ir sveikesnio.
Ar datulių kava yra naudinga sveikatai?
Skirtingai nei įprasta kava, datulių kava neturi stipraus stimuliuojančio poveikio, bet vis tiek gali padėti susikaupti ir palaikyti gerą savijautą. Ji ypač tinka tiems, kuriems reikėtų riboti cukraus kiekį kraujyje – šis gėrimas padeda palaikyti pastovų gliukozės lygį.
Datulės taip pat yra natūralus kalio šaltinis, šis mineralas svarbus širdies veiklai, raumenims ir skysčių pusiausvyrai. Be to, datulių kavoje yra vitamino A (geram regėjimui), vitamino B6 (medžiagų apykaitai, imunitetui) ir vitamino K (kraujo krešėjimui bei kaulų stiprumui).
Dar viena svarbi sudedamoji dalis – maistinės skaidulos. Jos palaiko gerą virškinimą, mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, padeda žarnynui. Kava taip pat prisideda prie organizmo valymo – skatina inkstų veiklą, padeda šalinti toksinus.
Antioksidantai, esantys datulių milteliuose, padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, mažina uždegimus ir lėtina senėjimo procesus.
Kaip paruošti datulių kavą?
Viskas labai paprasta. Vieną ar dvi arbatinius šaukštelius miltelių užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, o tuomet perkoškite per sietelį. Gėrimą galima gardinti augaliniu ar įprastu pienu, pridėti prieskonių – ciberžolės, kardamono, cinamono ar muskato riešuto.
Jeigu norisi saldesnio skonio – naudok medų, rudąjį cukrų ar klevų sirupą. Norint išvengti papildomų kalorijų, puikiai tiks eritritolis ar ksilitolis.
Datulių kava yra puiki galimybė išbandyti kažką naujo be jokios rizikos sveikatai. Tinka tiems, kas vengia kofeino, turi jautrų skrandį ar tiesiog nori švelnaus, bet išskirtinio skonio alternatyvos tradicinei kavai.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti