Visi daro vieną klaidą su kopūstais: dvi gudrybės, kurios kopūstų troškinį paverčia švelniu, kvapniu ir stebėtinai lengvu

Lina Snarskienė , 2025-06-09, 17:14
0
Visi daro vieną klaidą su kopūstais: dvi gudrybės, kurios kopūstų troškinį paverčia švelniu, kvapniu ir stebėtinai lengvu

Yra patiekalų, kurie tarsi sugrąžina į vaikystę. Vienas iš jų – troškinys iš šviežių kopūstų, kurį dažnas pamena iš močiutės ar mamos virtuvės. Kvapas, kuris pasklinda po namus, vos tik puodas užkaistas, pažadina ne tik apetitą, bet ir šilčiausius prisiminimus.

Būtent pavasarį ir vasaros pradžioje verta išnaudoti jaunų kopūstų sezoną. Jie yra saldūs, sultingi, lengvi. Iš jų gaminamas troškinys tampa ne tik gardus, bet ir gerokai lengvesnis už tradicinį, žiemišką variantą. Tačiau net ir šiam patiekalui yra viena nedidelė paslaptis.

Kad troškinys būtų iš tiesų išskirtinis, būtina nepamiršti dviejų svarbių ingredientų. Būtent jie pavers paprastą troškinį kvapniu, gaiviu ir itin lengvai virškinamu patiekalu. Ką vertėtų žinoti ruošiantis šiam klasikiniam receptui?

Kodėl verta rinktis troškinį iš jaunosios kopūstų?

Lengvas, švelnaus skonio troškinys iš šviežių kopūstų yra puikus pasirinkimas pavasariui ir vasarai. Tokia patiekalo versija neapsunkina skrandžio, tačiau sotu bei kupina naudingų maistinių medžiagų. Be to, šis troškinys idealiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Krapai ir kmynai yra du ingredientai, be kurių šis patiekalas prarastų savo unikalų skonį. Krapai suteikia gaivumo ir lengvumo, o kmynai ne tik paskanina, bet ir padeda virškinimui. Be to, šie prieskoniai puikiai dera su natūraliu kopūstų saldumu.

Svarbu žinoti, kad prieskonius verta dėti tinkamu metu: kmynai turi pradėti skleisti aromatą dar troškinimo pradžioje, o krapai – būti dedami baigiant gaminimą, kad išsaugotų savo subtilų skonį ir naudingąsias savybes.

Kaip paruošti troškinį iš šviežių kopūstų?

Reikės:

  • pusės šviežių kopūstų galvos;
  • 150-200 g kaimiškos dešros;
  • 1 stiklinės daržovių sultinio;
  • pusės arbatinio šaukštelio kmynų;
  • 1-2 lauro lapų;
  • 2 morkų;
  • 1-2 svogūnų;
  • 1,5 šaukšto miltų;
  • pundelio krapų;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Kopūstą nuplauti ir supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti. Keptuvėje pakepinti svogūnus su supjaustyta dešra. Kai dešra šiek tiek apskrus, į puodą sudėti kopūstus ir morkas, užpilti sultiniu. Įdėti lauro lapą, kmynus, pagardinti druska ir pipirais.

Troškinti apie 15 minučių ant nedidelės ugnies, pamaišant. Atskirai sausoje keptuvėje šiek tiek paskrudinti miltus, tuomet įpilti šlakelį aliejaus ir kelis šaukštus troškinio skysčio. Gautą mišinį supilti į puodą ir gerai išmaišyti.

Galiausiai, baigiant gaminimą, suberti smulkiai pjaustytus krapus ir lengvai permaišyti. Troškinį patiekti su mėgstama duona arba virtomis bulvėmis. Kitą dieną pašildytas jis dar skanesnis!

Ar patiko šis įrašas?
 
Temos: Receptai

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas