Atidėtas Omano drifto čempionato startas: lietuvis B.Čirba ir kiti dalyviai dalinasi naujienomis apie nukeltą pirmenybių startą

Lukas Snarskis

2023-12-29, 16:34

0 komentarų

Šonaslydžio sezonas Europoje jau yra pasibaigęs, tačiau įvairūs čempionatai vyksta šalyse, kur vasara trunka gerokai ilgiau nei Europoje. Vienas iš tokių pavyzdžių – Omano drifto čempionatas.

Atidėtas Omano drifto čempionato startas: lietuvis B.Čirba ir kiti dalyviai dalinasi naujienomis apie nukeltą pirmenybių startą

2024 metų Omano drifto čempionatas turėjo įvykti sausio mėnesį, tačiau situacija keičiasi dėl nenumatytų priežasčių. Pranešama, jog pirmenybės yra perkeliamos į vasario mėnesį, o to priežastis – Houthi sukilėlių grupės išpuolių Raudonojoje jūroje.

Daugelis krovinių, kurie keliauja jūriniuose konteineriuose – labai priklausomi nuo Bab-el-Mandebo sąsiaurio. Ši vos 32 kilometrų pločio vandens atkarpa tarp Džibučio ir Jemeno yra tankiausia pasaulio laivybos kanalo dalis. Pastaruoju metu čia siautėja husių grupuotė, kuri apšaudo ir grobia laivuose esančius krovinius.

Būtent logistiniai iššūkiai ir lėmė Omano drifto čempionato perkėlimą į vasario mėnesį. Šiame čempionate dalyvaus ir lietuvis Benediktas Čirba, kuris patvirtino tokius pokyčius. Savo „Facebook“ paskyroje užsiminė ir į Omaną išsiųstą savo automobilį, kuris veikiausiai keliauja alternatyviu maršrutu, kas užtruks daugiau laiko nei buvo numatyta.

Analogiška informacija pasidalino ir suomis Juha Rintanenas. Su „Toyota GT86“ automobiliu besivaržantis suomis savo socialinių tinklų paskyrose taip pat pasidalino informacija apie ilgiau užtrankantį transportavimą, kas nulėmė Omano čempionato nukėlimą.

Omano drifto čempionatas, kuriame dalyvauja ne tik B.Čirba, bet ir daugybė kitų lenktynininkų iš Europos, turėjo prasidėti sausio 11 – 12 dienomis, o iš viso buvo planuojama surengti tris etapus. Deja, tačiau kol kas organizatoriai neatskleidė apie naujas pirmenybių datas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas