„Renault“ ruošiasi legendinio modelio atnaujinimui: netrukus debiutuos gerokai atnaujintas automobilis, paskelbtas pirmasis vaizdo įrašas

Arnas Balčiūnas

2023-12-29, 14:35 (atnaujinta 2024-06-03, 11:50)

0 komentarų

Prancūzijos automobilių lyderė „Renault Group“ paskelbė pradedanti įgyvendinti savo pramonės bazės nuodugnios transformacijos planą „Re-Industry“. Tai yra strateginio plano „Renaulution“, kuriuo siekiama, kad „Renault Group“ taptų naujos kartos automobilių gamintoja, etapo dalis.

„Renault“ ruošiasi legendinio modelio atnaujinimui: netrukus debiutuos gerokai atnaujintas automobilis, paskelbtas pirmasis vaizdo įrašas

2024 metų pradžioje visų automobilių gerbėjų dėmesį trauks Ženevos automobilių paroda, kuri įvyks vasario 26 – kovo 3 dienomis. Čia dalyvaus ir „Renault“ atstovai, kurie ketina pristatyti naująjį „Renault 5 E-Tech Electric“ elektrinį automobilį. Gamintojas jau dabar žada pasiūlyti itin modernią legendinio modelio versiją.

Iki oficialaus pristatymo liekant vis mažiau laiko, „Renault“ pradeda ir reklaminę kampaniją. Prieš keletą dienų pasirodė pirmasis oficialus vaizdo įrašas, kuriame anonsuojamas naujasis „5 E-Tech Electric“ elektrinis automobilis. Jeigu kai kurie gamintojai mėgsta palikti daug detalių paslaptyje, tai šiuo atveju – fantazijai vietos palikta labai nedaug.

Naujasis „Renault“ elektrinis šedevras bus aprūpintas dviem akumuliatorių variantais, įskaitant 52 kWh talpos bateriją, kurios veikimo nuotolis, kaip teigiama, sieks iki 400 kilometrų pagal WLTP. Įspūdingas nuotolis gali patraukti akį, tačiau nepamirškime, kad vis dar turime reikalų su WLTP duomenimis - jūsų patirtis realiame pasaulyje gali ženkliai skirtis.

Naujasis „Renault 5“ bus kompaktiškas, skirtas važiuoti mieste ir bus pirmasis automobilis, sukurtas naudojant naująją „AmpR Small“ platformą. Čia bus įdiegtos tokios technologijos kaip V2G (angl. vehicle-to-grid), žadančios galimybę parduoti elektros energiją į tinklą.

Žvelgiant į 2024 metais pasirodantį „Renault“ elektrinį automobilį, regis, gamintojas žada sukelti nostalgiškus prisiminimus. 1972 metų modelį primenantys priekiniai žibintai dabar turi centrinį ženklą, primenantį žmogaus akies vyzdį, todėl R5 įgauna savotišką žmogaus išraišką. Miela, bet ar dėl to automobilis tampa geresnis?

Ant variklio dangčio išnyko oro įsiurbimo angos, jas pakeitė įkrovos indikatoriaus lemputė, formuojanti kultinį skaičių 5, kai automobilis visiškai įkrautas. Žinoma, tai aukštųjų technologijų funkcija, bet ar ji tikrai reikalinga? Galbūt „Renault“ mano, kad elektriniai automobiliai turi iš visų pusių šaukti apie savo elektrines savybes.

„Renault“ teigimu, vertikalūs galiniai žibintai pagerina automobilio aerodinamiką, apsaugodami nuo oro turbulencijos. Nors tai skamba įmantriai, nepamirškime, kad kalbame apie miestui skirtą transporto priemonę, o ne "Formulės 1" bolidą. Bet kas žino, gal dabar jūsų važiavimas į parduotuvę bus aerodinamiškesnis.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas