Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Būna dienų, kai nesinori per daug laiko praleisti virtuvėje, bet norisi kažko skanaus, sotaus ir šildančio, ypač vėsiais rudens vakarais. Į pagalbą kiekvienam virtuvės šeimininkui ateis jos didenybė bulvė.
Nors ir paprasta, savyje talpina galybę receptų idėjų, kurios – ne tik gardžios, bet ir pigios. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi trimis išskirtinai skaniais ir mažiau nei 3 eurus kainuojančiais receptais, kurie neabejotinai suteiks skonio rudens vakarienei.
Virtos, keptos, skrudintos, su lupenomis ir be, ne tik sūriems ir pikantiškiems, bet ir saldiems patiekalams tinkančios bulvės savyje turi gausybę organizmui naudingų medžiagų: augalinių baltymų, fermentų, įvairių biogeninių elementų, vitaminų, organinių ir mineralinių druskų.
Į Lietuvą bulvės pirmą kartą atvežtos 17-ame amžiuje, o vienu svarbiausių žemės ūkio augalų tapo dar po dviejų šimtų metų. Įvairūs etnologai ir kulinarijos tyrinėtojai mini, kad tradicinių bulvinių patiekalų yra apie 30–50. Įskaičiavus variacijas, receptų gali būti ir apie kelis šimtus, o prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tris unikalius receptus, kurie – dar ir išskirtinai nebrangūs.
Laikui nepavaldi klasika: bulviniai blynai – su pikantišku pagardu
Tikra klasika, kuri – dar ir nesunkiai pagaminama, yra bulviniai blynai. Vieni juos mėgsta paskaninti grietine, o kiti – obuolių tyre ar kita saldžia uogiene. Aišku viena: bulviniai blynai nepalieka abejingų.
4 porcijoms prireiks:
Gaminimo eiga:
Sotus ir maloniai šildantis bulvių apkepas
Jei jums patinka bulviniai blynai, patiks ir kita lietuviškos virtuvės klasika – bulvių apkepas. Žinoma, panašiu patiekalu gali pasigirti ir prancūzų bei kitų šalių virtuvės, o ir jų receptai kiek skiriasi nuo mūsiškojo. Tačiau visus vienija bendra meilė bulvėms bei itin nedidelė patiekalo kaina.
Bulvių apkepui (4 porcijoms) reikės:
Gaminimas:
Nustebins kiekvieną: saldusis bulvių pudingas
Nors bulvės dažniausiai naudojamos pikantiškiems patiekalams, jos pačios turi subtilaus saldumo, ypač jei verdamos su lupena ar kepamos. Todėl jas galima panaudoti ir desertuose – kaip pagrindą saldžiam pudingui, kurį rekomenduoja pasigaminti prekybos tinklas „Lidl“.
2 porcijoms patiekalo reikės:
Paruošimas:
Skanaus!
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.