Prisijunkite
Prisijunkite
Kol dar galima rasti šviežių jaunų kopūstų derliaus, verta išbandyti kitokį receptą nei įprasta. Kulinarijos žinovė pasidalino, kaip net paprasčiausią daržovę paversti kvapniu, sodraus skonio patiekalu. Ji į savo troškintus kopūstus deda du ingredientus, kurių greičiausiai dar niekada nenaudojote tokiam patiekalui. Ir patikėkite – skirtumas akivaizdus nuo pirmo šaukšto.
Jeigu jūsų šeimoje šviežių kopūstų patiekalai asocijuojasi su blankiu skoniu ar vandeninga konsistencija, šis variantas keičia žaidimo taisykles. Rezultatas – švelnūs, kreminiai, kiek rūgštelėjantys, puikiai su subalansuotu prieskonių balansu. Ir visa tai pasiekiama su elementariais produktais iš šaldytuvo.
Šį receptą galite naudoti ne tik šalia karbonado ar šviežių bulvių. Tai ir savarankiškas, sotesnis pietų ar vakarienės variantas, jei papildysite jį duonos riekele arba trupučiu sviesto.
Kaip išgauti idealią konsistenciją? Žingsnis po žingsnio
Kad kopūstai būtų nei per minkšti, nei vandeningi, šiek tiek jų patroškinkite vos su keliais šaukštais vandens – neperkraukite puodo. Vėliau naudokite vieną iš seniausių kulinarinių triukų – klasikinį mišinį iš sviesto ir miltų, kuris sutirština visą patiekalą. Vienodo kiekio miltų ir sviesto (po vieną šaukštą) pakanka vienai kopūsto galvai.
Tiesiai į kopūstus užtaiso nepilkite – pirmiausia jį taip pat reikia užgrūdinti, įmaišant šiek tiek skysčio nuo troškinio. Tai padės išvengti gumulėlių ir garantuos vientisą tekstūrą. Tuomet supilkite į puodą ir maišykite, kol viskas susijungs.
Galiausiai – kapotas krapas. Nors kai kam tai tik detalė, tačiau krapas suteikia viską vainikuojantį skonio akcentą.
Ingredientai, kuriuos turėtumėte pasiruošti
Paruošimas – paprasta, kaip niekad
Pirmiausia smulkiai supjaustykite jauną kopūstą ir suberkite į puodą. Įpilkite tris šaukštus vandens, uždenkite ir leiskite troškintis ant nedidelės ugnies, kol daržovė suminkštės.
Tuo metu paruoškite užtaisą – ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir maišykite, kol mišinys taps auksinis. Tuomet įpilkite šlakelį skysčio iš kopūstų ir išmaišykite iki vientisos masės. Perpilkite į puodą su kopūstais.
Panašiai elkitės ir su grietine – į ją įmaišykite kelis šaukštus karšto skysčio, kad nesutrauktų, ir tuomet supilkite į puodą. Pabaigoje suberkite kapotus krapus, įspauskite citrinos sultis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir leiskite viskam šiek tiek pavirti, kad skoniai susijungtų.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti