Prisijunkite
Prisijunkite
Beveik kiekvienas bent kartą gyvenime buvo susigundęs dailiai atrodžiusiu ananasu parduotuvėje, iš išorės vaisius žadėjo saldumą ir sultingumą, tačiau vos parsinešus namo, paaiškėdavo nemaloni tiesa.
Ananasas pasitaikė rūgštus, kietas ar tiesiog visiškai be skonio. Laimė, egzistuoja keli paprasti triukai, kurie leidžia dar parduotuvėje atpažinti, ar vaisius jau tinkamas valgymui.
Vienas populiariausių ir veiksmingiausių būdų – patikrinti centrinį ananaso viršūnės lapelį. Šis metodas paprastas, bet labai informatyvus. Jeigu vaisius prinokęs, jo centrinis kotas tampa minkštesnis, todėl viduriniai lapeliai, esantys pačioje viršūnėje, turėtų gana lengvai išsitraukti, jei juos švelniai patrauksite.
Jei lapelis išsitraukia be pasipriešinimo – vaisius prinokęs. Jei jis nenori išlįsti arba lūžta traškėdamas – ananasas dar žalias. Svarbu neperlenkti lazdos, neverta traukti visų lapų – pakanka vieno, kad nesugadintumėte vaisiaus išvaizdos ar struktūros.
Į ką dar atkreipti dėmesį?
Ne tik lapeliai gali išduoti ananaso būklę. Jei prie pagrindo ar tarp lapų pastebite pelėsį – vaisius jau seniai prarado šviežumą. Skystis, besisunkiantis iš apačios, taip pat yra ženklas, kad vaisius gali būti pernokęs.
O jeigu lapai atrodo sausi, trapūs, geltoni ar pilki – ananasas tikriausiai senstelėjęs ir skonis bus toli nuo idealaus.
Jeigu parsinešėte vaisių, kuris dar nevisiškai sunokęs – nenusiminkite. Tereikia šiek tiek laiko ir tinkamos aplinkos.
Palikite jį kambario temperatūroje nuo vienos iki trijų dienų. Jei norite procesą paspartinti, apverskite ananasą aukštyn kojom, t. y. lapais žemyn. Taip cukrus iš apatinės dalies geriau pasiskirstys po visą vaisių.
Dar viena gudrybė – padėkite ananasą šalia obuolių ar bananų. Šie vaisiai išskiria etileną, dujas, kurios pagreitina kitų vaisių nokimo procesus.
Rezultatas – saldus ir sultingas
Šie keli patarimai padės kiekvieną kartą išsirinkti saldų, kvapnų ir puikiai sunokusį ananasą. Nesvarbu, ar jį naudosite vaisių salotoms, ar tiesiog valgysite gryną – jis bus tikrai vertas vietos ant jūsų stalo.
Ir dar svarbiau, jog nebekils nusivylimų, kai ananasas skoniu neprilygsta savo išvaizdai.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti