Rauginti kopūstai ir burokėliai? Močiutės salotų receptas, kuris nepaliks abejingų net ir didžiausių skeptikų

Lina Snarskienė , 2025-06-26, 07:54
0
Rauginti kopūstai ir burokėliai? Močiutės salotų receptas, kuris nepaliks abejingų net ir didžiausių skeptikų

Kartais užtenka nedidelės detalės, kad įprastas patiekalas taptų išskirtinis. Taip atsitiko su šia burokėlių salotų versija – viskas prasidėjo nuo vieno neįprasto priedo, o baigėsi tuo, kad dabar šeimoje niekas nebenori grįžti prie senos receptūros.

Klasikiniai burokėliai prie kotletų ar bulvių – tai pažįstama daugeliui. Bet būna dienų, kai norisi kažko naujo, šiek tiek rūgštesnio, gaivesnio ir drąsesnio. Štai čia į pagalbą ateina šis receptas, kurį ruošdavo mano močiutė – ir taip, jis turi siurprizą.

Svarbiausia – nebijoti derinių. Nes šiuo atveju rūgštūs rauginti kopūstai puikiai susilieja su salstelėjusiais burokėliais, o visa tai sustiprina česnakas, šiek tiek kmynų ir švelni alyvuogių aliejaus nata. Rezultatas? Gaivu, sodru ir labai netikėta.

Burokėliai su raugintais kopūstais, kurių paragavus norisi dar

Šios salotos sujungia du stiprius skonius – saldų ir rūgštų. Raugintas kopūstas įneša rūgštumo, o virti burokėliai – natūralaus saldumo. Svarbiausia – rasti tinkamą balansą, ir čia viską sujungia nedidelis kiekis cukraus bei druskos.

Papildomi akcentai – svogūnas, česnakas ir šviežias svogūnų laiškas. Jie ne tik suteikia daugiau charakterio, bet ir subalansuoja tekstūras: traškumas išlieka, o prieskoniai įsigeria į daržoves.

Ši salota ypač tinka prie riebesnių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos kiaulienos ar maltinių. Bet ją galima valgyti ir vieną – kaip gaivų užkandį ar net pietų dėžutės turinį.

Jums reikės:

  • 250g raugintų kopūstų
  • 3 virtų burokėlių
  • 2 vidutinių svogūnų
  • pusės pundelio laiškinių svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • arbatinio šaukštelio kmynų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų

Pirmiausia išvirkite burokėlius su visa odele – tai užtruks apie 40–50 minučių. Atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Kopūstą smulkiai supjaustykite, jei labai rūgštūs, galite juos praskalauti po vandeniu ir nuspausti.

Smulkinkite svogūną, sutrinkite česnaką, kapokite laiškus. Viską sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, suberkite visus prieskonius. Gerai išmaišykite.

Palaikykite bent 20 minučių šaldytuve – per tą laiką skoniai susigulės. Patiekite prie karštų mėsos patiekalų arba naudokite kaip lengvą vakarienės garnyrą.

Kartais senieji receptai slepia labai paprastus stebuklus. Tik reikia juos išbandyti.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas