Vaikai nebenorės jokių kitų: traškūs naminiai vištienos kąsneliai be aliejaus, geresni už greitą maistą

Lina Snarskienė , 2025-06-02, 16:34
0
Vaikai nebenorės jokių kitų: traškūs naminiai vištienos kąsneliai be aliejaus, geresni už greitą maistą

Artėjančios vaikų atostogos yra puiki proga nustebinti mažuosius kažkuo, kas ir skanu, ir šiek tiek sveikiau nei įprasta. Vištienos kąsneliai – klasika, kurią vaikai tiesiog dievina. Tik dažnai tai, ką gauname iš greito maisto restoranų ar šaldytų pusfabrikačių pakuočių, nėra tas variantas, kurį norėtume matyti lėkštėje.

Daugelis tėvų nori mažinti kepto maisto kiekį vaiko racione, bet kartu nenori aukoti skonio. Ir tikrai nebūtina. Kepdami vištienos kąsnelius orkaitėje, galite išlaikyti viską, dėl ko jie mylimi – traškų paviršių, sultingą vidų, pažįstamą aromatą.

Svarbiausia, kad galite pasigaminti juos namie. Nes čia žinai, ką dedi. Ir net jei šiek tiek pasilepinama sūriu ar trupučiu sviesto – vis tiek tai šimtą kartų geresnis pasirinkimas nei nežinomos sudėties vištienos formelės iš dėžutės.

Ko reikės skaniems naminukams? Paprasta ir greita 

Šis receptas yra idealus kompromisas tarp skonio ir sveikumo. Nereikia nė lašo kepimo aliejuje – traškumas pasiekiamas orkaitėje. O dėl prieskonių pasirinkimo galite patys reguliuoti intensyvumą, visgi, vaikai dažnai mėgsta švelnesnius skonius.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės filė;
  • 1 kiaušinis;
  • 250 ml pieno;
  • 75 g kukurūzų dribsnių (ne saldintų);
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 60 ml alyvuogių aliejaus (arba 4 šaukštai lydyto sviesto);
  • 1,5 šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos (nebūtina);
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Jei norisi šiek tiek wow – galima įberti šaukštą smulkinto parmezano į kukurūzų trupinius. Tai suteiks papildomo umami efekto.

Gaminimo eiga: nuo ruošimo iki traškios lėkštės vos pusvalandis

Pirmiausia – įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vištienos file nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2,5 cm dydžio gabalėliais.

Dribsnius sutrinkite, tai galite padaryti virtuviniu kombainu arba paprasčiausiai įdėjus į maišelį ir paminkius rankomis ar kočėlu. Miltus supilkite į atskirą dubenį. Kiaušinį sumaišykite su pienu ir prieskoniais.

Vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinio masę, tada į miltus, tuomet dar kartą į kiaušinį ir galiausiai – į kukurūzų trupinius. Kiekvieną gabalėlį padėkite ant kepimo skardos ir šiek tiek patepkite arba apipurkškite aliejumi.

Kepkite 15–18 minučių, kol paviršius bus aukso spalvos. Nereikia versti, nebent tik, jei labai norisi tolygios spalvos, galima apversti likus 5 minutėms iki pabaigos.

Patiekimo idėjos: nuo klasikos iki vaikų šventės hito

Šie naminiai kąsneliai tobulai tinka su naminiais padažais: jogurtiniu su česnaku, švelniu pomidorų arba net medaus-garstyčių mišiniu. Garnyrui rinkitės šviežias daržoves, coleslaw salotas arba orkaitėje keptas bulvytes.

Jei ruošiama šventė vaikams – galima vištienos kąsnelius subadyti ant iešmelių, patiekti su miniatiūriniais padažų indeliais ir pridėti spalvotų daržovių lazdelių. Viskas atrodo žaismingai, bet vis dar sveikai.

Ar patiko šis įrašas?
 
Temos: Receptai

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas