Prisijunkite
Prisijunkite
Klasikiniai desertai kartais dingsta iš kasdienio meniu, bet jų skonis vis dar gyvas daugelio atmintyje. Pudingas yra būtent toks saldumynas. Ją mėgo mūsų močiutės, o šiais laikais jis vėl atrandamas iš naujo.
Pudingas atrodo paprastai, bet jo skonis dažnai stebina net tuos, kurie ragavo garsiausius konditerinius šedevrus. Gal todėl kai kas sako, kad šis desertas nurungia net itališkąją panna cottą.
Pagaminti visai nesunku. Receptas nereikalauja brangių ingredientų – viską greičiausiai jau turite virtuvės spintelėje. O rezultatas? Gaivus, nostalgiškas ir labai jaukus.
Saldus prisiminimas iš vaikystės
Vaikystėje pudingas buvo dažnas sekmadienio pietų palydovas. Desertą gamindavo tiek išvirtą, tiek keptą – priklausomai nuo to, kokio rezultato norėta. Virtas pudingas būna švelnesnis, vientisos konsistencijos. Kepant gaunamas tarsi dviejų sluoksnių skanėstas – vidus minkštas, o paviršius lengvai paskrudęs.
Šį desertą patiekdavo salotinėse, tačiau drąsiai galima naudoti ir mažas silikonines formeles ar keramines kepimo formeles. Atvėsęs vizualiai labai primena panna cottą. Tik vietoje grietinėlės ir želatinos čia veikia paprasta manų kruopų magija.
Skonio prasme šie du desertai – visai skirtingi pasauliai. Panna cotta švelni, tarsi plonytė grietinėlės puta. Pudingas sodresnis, tirštesnis ir, jei kepamas, dar įgyja purumo, primenančio orą. Patiekimas ir čia, ir ten dažnai panašus – su vaisiais, sirupu, džemu ar uogiene.
Jeigu norite pabandyti – receptas kaip iš močiutės užrašų knygutės
Ingredientai:
Pirmiausia į puodą supilamas pienas, vanilė ir cukrus. Kai pienas užverda, į jį po truputį beriamos manų kruopos – svarbu maišyti be sustojimo. Mišinys turi būti vientisas.
Kai kruopos sutirštėja (užtenka 5 minučių), puodas nukeliamas ir paliekamas pravėsti. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai įmaišomi į šiltą manų masę, tada atsargiai įmaišoma išplakta baltymų puta.
Šią masę galima supilti į nedidelius indelius ir palikti sustingti. Tokiu atveju gaunamas šaltas desertas, tinkamas tiekti su vaisiais ar uogų tyre.
Norint kepti – reikia perkelti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol viršus lengvai apskrunda.
Ar verta rinktis pudingą vietoj panna cottos?
Jeigu ieškote kažko tikrai naminio, šilto ir skanaus – pudingas yra puikus pasirinkimas. Ji ne tik atgaivina senas tradicijas, bet ir puikiai tinka šiuolaikiškam stalui.
Minimalistinis receptas, paprasti produktai, bet skonis – labai turtingas. Ir net tie, kurie įpratę prie prancūziškų ar itališkų desertų, po šaukštelio pudingo dažnai nusišypso.
Kartais geriausi skoniai slypi visai ne toli. Ir būtent šis oudingas tą puikiai įrodo – desertas be pretenzijų, bet su charakteriu. Toks, kokie būdavo geri dalykai vaikystėje.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti