Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Šis paprastas triukas pavers jūsų rytinę kiaušinienę tobulu gurmanišku patiekalu, išbandykite šiuos derinius
Kiaušinienė yra klasikinis pusryčių pasirinkimas, kurį mėgsta tiek skubantys rytais, tiek tie, kurie mėgaujasi tingiu savaitgalio rytu. Ji greitai paruošiama, soti ir visada sava, nes leidžia improvizuoti su tuo, ką turime šaldytuve.
Tačiau net ir ši paprasta patiekalo forma gali pavirsti tikru skonių atradimu, jei ją šiek tiek paįvairinsime. Kai kurie ingredientai net iš pačių paprasčiausių kiaušinių išspaudžia visą skonio potencialą.
Ir svarbiausia – jokių sudėtingų derinių ar brangių priedų. Tik keli įprasti produktai, bet jie kiaušinienę paverčia tikru skanėstu.
Sūris – kremiškumas, kuris niekada nepavedė
Kiaušinienė su sūriu – tai jau savaime skaniau. Ir čia visai nesvarbu, ar pasirinksite kietą, ar minkštą rūšį. Puikiai tiks čederis, gouda ar net parmezanas – jie suteikia keptiems kiaušiniams švelniai ištirpstantį sluoksnį, kuris tirpsta burnoje.
Minkštieji sūriai, kaip mocarela, rikota ar feta, geriausiai veikia, kai dedami pačioje pabaigoje – vos tik kiaušiniai beveik iškepę. Taip jie lieka švelnūs, o ne virsta vandeninga mase. O norint traškesnės plutelės – kietą sūrį galima berti dar į karštą keptuvę, kad šiek tiek paskrustų.
Žalumynai – šviežumo įspūdis nuo pirmo kąsnio
Petražolės, krapai, svogūnų laiškai, bazilikas ar kalendra – visos šios žolelės atgaivina net ir pačią paprasčiausią kiaušinienę. Jos įneša ne tik spalvų, bet ir aromato, kuris primena vasaros rytą.
Svarbu prisiminti – žalumynai dedami paskutiniu momentu. Jei juos kepame kartu su kiaušiniais, jie gali prarasti savo šviežumą ir ryškumą. Geriausia – pabarstyti ant iškeptos kiaušinienės arba įmaišyti likus vos kelioms sekundėms iki kepimo pabaigos.
Daržovės – tekstūra ir naudinga nauda
Pomidorai, saldžioji paprika, špinatai, brokoliai ar grybai – šie ingredientai ne tik pagerina skonį, bet ir praturtina patiekalą ląsteliena bei vitaminais. Pomidorai ir špinatai greitai išskiria sultis, todėl jie dedami pačioje pabaigoje.
Tuo tarpu brokoliai ar paprika reikalauja šiek tiek daugiau šilumos – juos verta lengvai apkepinti prieš pilant kiaušinius. Taip jie taps minkštesni, o viskas iškeps tolygiai. Daržovės suteikia kiaušinienei ne tik spalvos, bet ir malonų traškesį, kuris priduoda gyvybės.
Avokadas ir alyvuogės – kremiška prabanga ir lengva sūrumo nata
Avokadas – tai švelnumas ir riebalų balansas. Alyvuogės – subtili sūrumo užuomina, kuri labai dera su kiaušiniais. Abu šie ingredientai geriausiai veikia, kai dedami į jau paruoštą patiekalą – taip jie neperkaista ir neišskiria nereikalingo vandens.
Avokadą galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis – tai išryškins skonį ir suteiks papildomo gaivumo. Alyvuoges rinkitės be kauliukų, supjaustytas plonais griežinėliais – jos turėtų būti tik papildymas, o ne pagrindas.
Bulvės – kai norisi sotesnio varianto
Jei ieškote ne tik pusryčių, bet ir sočių pietų alternatyvos – kiaušinienė su bulvėmis gali tapti puikiu sprendimu. Jas verta supjaustyti mažais kubeliais ar plonais griežinėliais ir gerai apkepinti, kol įgaus traškią plutelę. Galima naudoti ir šiek tiek apvirtas – tuomet kepimo laikas sutrumpėja.
Svarbu – nepradėti kepti bulvių kartu su žaliais kiaušiniais. Kiaušiniai greičiau prikeps, o bulvės liks kietos. Pirmiausia – daržovė, tik po to – kiaušiniai.
Kartu su bulvėmis galima eksperimentuoti – pridėti svogūnų, paprikų, trupučio tarkuoto sūrio ar net šiek tiek rūkyto kumpio. Tai jau primins ispanų omletą, bet vis tiek bus ta pati mėgstama kiaušinienė – tik dar įdomesnė.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“
privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.