Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Kai dienos trumpėja, o virtuvėje dažniau norisi šilumos, atrasti naujus receptus tampa dar maloniau. Žiedinis kopūstas – daržovė, kuri savo universalumu gali nukelti į skirtingus pasaulio kraštus.
Iš jo visai nebrangiai galima paruošti tiek amerikietiško stiliaus aštrius užkandžius ar azijietiškais prieskoniais gardintus kąsnelius, tiek ir gurmanišką daržovių „steiką“. „Lidl“ kviečia atrasti tris nebrangius, bet ypatingus receptus su žiediniu kopūstu, kurie nustebins savo skonių įvairove.
Žiedinis kopūstas priklauso kryžmažiedžių šeimai ir yra artimas brokolių bei briuselinių kopūstų giminaitis. Jis kilęs iš Viduržemio jūros regiono, tačiau šiandien populiarus visame pasaulyje.
Įdomu tai, kad žiedinis kopūstas gali būti ne tik baltas – egzistuoja violetinių, žalių ar net oranžinių veislių, kurios išsiskiria papildomomis maistinėmis medžiagomis ir vitaminais.
Populiarus įvairių šalių virtuvėse
Šiandien žiedinis kopūstas įsitvirtinęs daugelyje pasaulio virtuvių. Europoje jis jau šimtmečius buvo vertinamas kaip elegantiškas garnyras, kurį mėgo tiek italai, tiek prancūzai. JAV žiedinis kopūstas tapo tikru atradimu sporto baruose, kai atsirado aštrūs „Buffalo“ stiliaus kąsneliai – vegetariška alternatyva vištienos sparneliams. Azijoje ši daržovė sėkmingai prisitaikė prie prieskoniais turtingų virtuvių – čia ji dažnai kepama su imbieru, medumi, sojų padažu ir patiekiama kaip gatvės maistas.
„Pastebime, kad pirkėjai vis dažniau renkasi universalias daržoves, kurios tinka ir kasdieniams, ir gurmaniškiems patiekalams. Žiedinis kopūstas – puikus to pavyzdys: iš jo galima nebrangiai paruošti įvairių pasaulio virtuvių patiekalus. Tai leidžia namuose išbandyti skirtingų žemynų skonius be didelių išlaidų. Žiedinis kopūstas puikiai tinka tiek taupiems, tiek ir labai kūrybiškiems virtuvės eksperimentams“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Žiedinį kopūstą rekomenduojama laikyti šaldytuve, suvyniojus į kepimo popierių arba medžiaginį maišelį – taip jis ilgiau išlaikys šviežumą. Svarbu ji plauti tik prieš vartojant, nes drėgmė pagreitina gedimą. Norint pasiruošti atsargų žiemai, žiedinį kopūstą galima susmulkinti žiedynėliais, trumpai apvirti ir užšaldyti – taip jis nepraras savo skonio ir maistinės vertės.
Įkvepiantys receptai iš viso pasaulio
Pastaraisiais metais socialiniuose tinkluose nuvilnijo tikras bumas – visi dalijosi žiedinio kopūsto „steiko“ receptu. Ši daržovė tapo madingu patiekalu, kuris gali nustebinti net mėsos mėgėjus. Dar svarbiau tai, kad žiedinis kopūstas išsiskiria ir savo prieinamumu – už nedidelę kainą galima išbandyti receptus, kurie primins skonių kelionę per pasaulį.
Kai norisi tikro vakarėlio skonio: aštrūs „Buffalo“ stiliaus kąsneliai be mėsos
Aštrūs, traškūs ir be mėsos – amerikietiškos virtuvės įkvėptas užkandis, kuris puikiai tinka vakarėliui ar savaitgalio vakarui namuose.
Jums reikės:
Gaminimas:
Saldžiarūgštis Azijos prisilietimas: traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai su imbieru ir medumi
Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas – traškūs kąsneliai, kuriuos dengia salstelėjęs, imbieru ir medumi kvepiantis padažas. Puikus pasirinkimas prie ryžių, šviežių salotų ar kaip sotus užkandis savaitgalio vakarui.
Jums reikės:
Gaminimas:
Socialinių tinklų žvaigždė – žiedinio kopūsto „steikas“
Daržovių „steikas“ – įspūdingai atrodantis patiekalas, kuris gali pakeisti mėsą vakarienėje. Tuo jau įsitikino milijonai gyventojų visame pasaulyje, iš arti socialiniuose tinkluose susipažinę su neįtikėtinos sėkmės sulaukusiu receptu.
Jums reikės:
Gaminimas:
Skanaus!
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.