Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Kiaulienos kotletai – vienas universaliausių ir bene dažniausių patiekalų, sutinkamų Lietuvos gyventojų virtuvėse. Jie mėgstami dėl savo paprastumo ir sotumo, o ir žema kaina – dar vienas svarbus privalumas.
Tačiau net ir toks paprastas patiekalas, pasitelkus šiek tiek fantazijos ir reikiamų ingredientų, gali tapti gurmanišku valgiu. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi trimis gardžiais, dar nematytais receptais, kurie garantuotai apdovanos įstabiais skonių pojūčiais.
„Nors ir paprastas, vos iš kelių ingredientų sudarytas patiekalas, jam pagaminti reikia tikrai kokybiškų produktų, vienas kurių – smulkinta kiauliena. Šviežia mėsa turi būti natūralios spalvos, elastinga ir malonaus kvapo. Norint išsirinkti kokybiškus mėsos gaminius, taip pat svarbu atkreipti dėmesį į jų pakuotę.
Ji turėtų būti neišsipūtusi, nepažeista ar kitaip mechaniškai sugadinta. Taip pat, siekiant įsigyti išskirtinio šviežumo mėsą, rekomenduojama rinktis supakuotus gaminius, nes jie yra apsaugoti nuo tiesioginio kontakto su oru, šviesa ir drėgme, kurie skatina gedimą“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Prekybos tinklo atstovė atkreipia dėmesį, kad išsirinkti išties kokybišką mėsą savo patiekalams gali padėti ir papildomi žymėjimai, esantys ant pakuočių. Pavyzdžiui, „Lidl“ asortimente esančių mėsos gaminių kokybė yra papidlomai tikrinama „Eurofins“ laboratorijose ir žymima atitinkamu ženklu.
Išskirtiniam skoniui – netikėtas ingredientas: marinuoti kiaulienos kotletai – su citrinos žievele
Jei klasikiniai kiaulienos kotletai skamba ne taip įdomiai ir viliojančiai, „Lidl“ siūlo išbandyti ypatingą versiją, kuriai skonio suteikia gaivi citrina ir laikas. Šio išskirtinio recepto paslaptis – leisti kiaulienai ilgiau pasimarinuoti ir tik tada kepti kotletus.
Jums reikės:
Paruošimas:
Gardumo suteiks ir garnyras: klasikiniai kotletai – su gardžia bulvių ir morkų piurė
Paįvairinti klasikinius kotletus galima ir eksperimentuojant su garnyru. Bulvių košė, grikiai, perlinės kruopos – vieni dažniausių garnyrųpasirinkimų, patiekiant koktletus, tačiautačiau ryškiaspalvė, pikantiška bulvių ir morkų piurė kasdienišką patiekalą gali paversti gurmaniška vakariene.
Bulvių ir morkų piurė reikės:
Gaminimas:
Ir skanu, ir sultinga: keliaukite po skonių pasaulį su „keftedes“
Tie, kas domisi pasaulio virtuvėmis, patvirtins: daugelyje jų sutiksite vienokios ar kitokios rūšies mėsos kukulių. Tad jei šią vasarą taip ir nepavyko pakeliauti, tikrą skonių kelionę galima patirti paragavus „keftedes“ – graikiškųjų mėsos kukulių.
„Keftedes“ – tai Graikijoje mėgstami kotletukai, kvapnūs dėl žolelių, sultingi, ir dažnai patiekiami su tzatzikio padažu. Jie šiek tiek primena mūsų kotletus, bet turi išskirtinį Viduržemio regiono aromatą.
4 porcijoms reikės:
Paruošimas:
Skanaus!
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.