Kinai turi didelių ambicijų JAV rinkoje: kuria įspūdingai atrodantį autonominį taksi automobilį

Lukas Snarskis

2022-01-03, 13:50 (atnaujinta 2023-12-03, 15:31)

0 komentarų
Kinai turi didelių ambicijų JAV rinkoje: kuria įspūdingai atrodantį autonominį taksi automobilį

Kinijos tarptautinė automobilių kompanija „Geely“ paskelbė, kad jų aukščiausios kokybės elektrinis prekės ženklas „Zeekr“ bendradarbiaus su kompanija „Waymo“. Šios partnerystės tikslas – sukurti visiškai elektrinę, savarankiškai važiuojančią transporto priemonę, skirtą „Waymo One“ autonominiam automobilių parkui Jungtinėse Valstijose.

„Waymo LLC“ yra Amerikos autonominio vairavimo technologijų kūrimo įmonė, kuri yra „Alphabet Inc“ („Google“ patronuojančios įmonės) dukterinė kompanija.

„Geely“ ir „Waymo“ pranešime spaudai nurodė, kad automobilius naudodamasis savo gamybine įranga Geteborge, Švedijoje suprojektuos ir sukurs „Zeekr“, „Geely“ priklausantis elektrinio mobilumo prekės ženklas. Teigiama, kad „Zeekr“ darbui naudos naują patentuotą atvirojo kodo mobilumo architektūrą. Kai pagaminti automobiliai bus pristatyti „Waymo“ kompanijai į Jungtines Amerikos Valstijas, bendrovė planuoja į juos įdiegti savo autonominio vairavimo technologiją, vadinamą „Waymo Driver“.

„Waymo“ nepateikė jokios konkrečios datos, kada galime tikėtis, jog jos autonominiai automobiliai išvažiuos į gatves, tačiau kompanija pareiškė, kad artimiausiais metais automobiliai bus pristatyti „Waymo One“ automobilių parke. Bendrovė jau daugiau nei metus bando savo savarankiškai vairuojančius furgonus Finikso miesto (Arizonos valstijos) gatvėse.

„Google“ pirmą kartą savo savavaldžių vairuojančių automobilių projektą sukūrė 2009 m. Vėliau jis buvo pervadintas „Waymo“ ir tapo atskira „Alphabet“ dukterine įmone. Tačiau po beveik 13 metų nuo įmonės įkūrimo atrodo, kad dar praeis kiek laiko, kol „Waymo“ pasiūlys visiškai autonominio pavėžėjimo paslaugą plačiajai visuomenei.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas