Nukeliamas „Ioniq 6“ elektromobilio išleidimas: „Hyundai“ ketina dar labiau patobulinti dizainą

Lukas Snarskis

2021-08-22, 12:45 (atnaujinta 2023-12-26, 16:02)

0 komentarų
Nukeliamas „Ioniq 6“ elektromobilio išleidimas: „Hyundai“ ketina dar labiau patobulinti dizainą

Ar „Hyundai“ nori, kad naujasis „Ioniq 6“ modelis labiau primintų ateities koncepciją? Mes tikimės, kad taip. Remiantis neįvardytais pramonės šaltiniais, kuriuos cituoja Korėjos žiniasklaida, visiškai elektrinio vidutinio dydžio „Hyundai“ sedano „Ioniq 6“ pristatymas gali vėluoti du ar tris mėnesius.

Kaip rašo „The Korea Economic Daily“, labai lauktas antrojo „Hyundai“ modelio „Ioniq 6“, pagrįsto elektromobilių platforma „E-GMP“, pristatymas buvo atidėtas visu ketvirčiu. Tai reiškia, kad „Hyundai Ioniq 6“ dabar turėtų būti pradėtas gaminti tik 2022 metų gegužės arba birželio mėnesiais. Pasak vidinių kompanijos informacinių šaltinių, pagrindinė to priežastis - „Hyundai“ sprendimas atlikti kai kuriuos dizaino pakeitimus ir padidinti elektromobilio atstumą, nuvažiuojamą vienu įkrovimu.

Pranešama, kad automobilių gamintojas nori pertvarkyti „Ioniq 6“ priekinius ir galinius buferius, taip pat lempas. Kitas vizualinis atnaujinimas susijęs su „apšvietimo grotelėmis“, kuriomis galima pranešti apie transporto priemonės būseną arba įspėti kitus automobilius ir pėsčiuosius. Panašu, kad šiais pakeitimais siekiama, kad „Ioniq 6“ atrodytų labiau kaip įspūdinga ateities koncepcija, pranokusi 2020 metais planuotą pirminę versiją. Automobilio ilgis taip pat bus padidintas 20 mm, tikriausiai dėl didesnių buferių, todėl „Ioniq 6“ bus tik šiek tiek mažesnis savo apimtimis, lyginant su 4 900 mm ilgio sedanu „Grandeur“.

Be šių atnaujinimų, šaltiniai teigia, kad „Hyundai“ akumuliatoriaus talpa bus didesnė nei „Ioniq 5“ tolimojo nuotolio modelio. Tiksliau tariant, „Ioniq 6“ turėtų 77,4 kWh paketą, viršijantį iš pradžių planuotą 72,6 kWh galią. Dėl to ši bendrovės naujiena vienu įkrovimu galės įveikti net iki 500 km.

Tiesa, be naujojo „Hyundai Ioniq 6“ atnaujinimų, gali būti ir dar viena priežastis, kuri nulėmė šio modelio gamybos nukėlimą. Pranešama, kad bendrovės gamykla „Asan“ bus ir toliau uždaryta, o planuotas terminas pratęstas dar dviem mėnesiams.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas