„Xiaomi“ rimtai nusitaikė į elektromobilių rinką: prasidėjo pirmieji darbai

Lukas Snarskis

2021-06-16, 08:15 (atnaujinta 2023-12-26, 20:04)

0 komentarų
„Xiaomi“ rimtai nusitaikė į elektromobilių rinką: prasidėjo pirmieji darbai

Prieš porą mėnesių, šių metų kovą, Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ oficialiai paskelbė pradedanti išmaniųjų elektrinių transporto priemonių verslą. Dabar iš Kinijos gautame naujame pranešime teigiama, kad įmonė siekia išplėsti savo komandą būtent šioje srityje.

„Xiaomi“ įsteigė nemažai naujų darbo vietų, kurios susijusios būtent su elektrinių automobilių sektoriumi - tai duomenų platformos, transporto priemonėse montuojama infrastruktūra, milimetrinių bangų algoritmai, įterptinė programinė įranga, didelio tikslumo žemėlapiai, modeliavimas ir kt.

Be to, visų pareigybių darbo skelbime nurodyta, kad darbo adresas yra Haidianas, Pekine. Anksčiau kompanijos atstovai tvirtino, kad mokslinių tyrimų ir plėtros būstinė bus Pekine, tačiau ši informacija nepasitvirtino.

Negana to, „Xiaomi“ įsteigė naują, visiškai jai priklausančią įmonę, kuri dirbs su elektromobiliais ir susijusiais verslais. Iš pradžių planuojama investuoti apie 10 mlrd. juanių ( maždaug 1,28 mlrd. eurų), o per ateinančius 10 metų į šią naują verslo sritį bus investuota ir dar daugiau nei 8,24 mlrd. eurų.

Lei Junas, kuris šiuo metu yra "Xiaomi Group" generalinis direktorius, taip pat eis šios naujos išmaniųjų elektrinių automobilių įmonės generalinio direktoriaus pareigas. Tikėtina, kad „Xiaomi" kuriamas pirmasis elektromobilis bus skirtas plačiajai rinkai.

Anksčiau sklandė gandai, kad bendrovė bendradarbiaus su Kinijos įmone „Great Wall Motor Co Ltd" ir naudos jos gamyklą savo elektromobiliui gaminti. Pastarajai atsisakius bendradarbiauti su „Xiaomi", L.Junas neseniai apsilankė „Great Wall Motor" mokslinių tyrimų ir plėtros centre Kinijoje, tačiau pastarojo vizito rezultatai dar nėra atskleisti.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas