Naujas gėrimas, tačiau senas skonis: „Coca-Cola“ reaguoja ir plečia siūlomų saldiklių pasirinkimą

Danielius Mažeikis , 2025-07-24, 09:00
0
Naujas gėrimas, tačiau senas skonis: „Coca-Cola“ reaguoja ir plečia siūlomų saldiklių pasirinkimą

Garsioji gaiviųjų gėrimų gamintoja „Coca-Cola“ paskelbė apie naujo gėrimo atsiradimą, kuriame vietoj įprasto gliukozės ir fruktozės sirupo bus naudojamas cukranendrių cukrus. Šis pokytis yra pateikiamas kaip atsakas į Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo pasiūlymą. Jis paragino bendrovę keisti sudėtį ir vietoj perdirbto sirupo naudoti natūralesnį saldiklį, išaugintą Amerikoje.

Trumpas teigė, kad bendrovė pritarė šiai idėjai ir išreiškė pasitenkinimą jos vadovų sprendimu. Visgi „Coca-Cola“ aiškiai pabrėžė, kad tai nebus visų jos produktų sudėties pakeitimas, o tik naujo gėrimo pristatymas, skirtas tiems vartotojams, kurie ieško alternatyvų.

Cukranendrių cukrus daugeliui asocijuojasi su natūralumu ir mažesniu perdirbimo lygiu, tačiau jo poveikis organizmui iš esmės nesiskiria nuo kitų saldiklių. Žmonės dažnai tiki, kad natūralus cukrus yra sveikesnis pasirinkimas, bet mokslininkai pabrėžia, kad per didelis bet kokio cukraus kiekis kenkia sveikatai.

„Coca-Cola“ teigia, kad naujas produktas bus papildymas prie jau egzistuojančių gėrimų, o ne pagrindinės jų receptūros pakeitimas. Klasikinė „Coca-Cola“ ir toliau bus gaminama pagal dabartinę formulę, kurioje naudojamas kukurūzų pagrindu pagamintas sirupas. Naujasis variantas, kuriame naudojamas cukranendrių cukrus, bus skirtas tiems, kurie sąmoningai renkasi produktus, pagamintus iš vietinių žaliavų arba siekia sumažinti perdirbtų medžiagų vartojimą.

Cukrus nepriklausomai nuo šaltinio vis dar kelia klausimų

Nors keičiasi saldiklio rūšis, pats produktas išlieka saldus ir kaloringas. Tiek cukranendrių cukrus, tiek kukurūzų sirupas turi panašią įtaką organizmui, ypač jei jų vartojama daug. Per didelis cukraus kiekis gali lemti padidėjusią nutukimo, širdies ligų, diabeto bei kitų lėtinių ligų riziką.

Daugelis mitybos ekspertų sutaria, kad svarbiausia yra ne tai, kokio tipo cukrus naudojamas, o tai, kiek jo suvartojama. Raginama atkreipti dėmesį į bendrą cukraus kiekį mityboje ir stengtis jį mažinti, nepriklausomai nuo saldiklio kilmės.

Politika ir verslas susitinka prie stalo

Šis sprendimas rodo, kaip stipriai politika gali paveikti verslo sprendimus. Prezidento siūlymas ir bendrovės reakcija į jį tampa pavyzdžiu, kaip rinkos gigantai gali taikytis prie politinio klimato bei viešosios nuomonės. Galima manyti, kad toks produktas ne tik tenkins Trumpo rėmėjų lūkesčius, bet ir padės įmonei pasirodyti kaip lankščiai reaguojančiai į visuomenės poreikius.

Kita vertus, yra tikimybė, kad šis pokytis tėra rinkodaros žingsnis, skirtas išplėsti asortimentą ir patraukti naują auditoriją. Gėrimas su cukranendrių cukrumi gali būti pozicionuojamas kaip natūralesnis, sveikesnis ar autentiškesnis, nors realus skirtumas vartotojui dažniausiai lieka nežymus.

Ar keisis vartotojų įpročiai?

Didelė dalis vartotojų perka produktus iš įpročio. Jie renkasi tai, ką jau pažįsta, o nauji pasiūlymai dažnai sulaukia dėmesio tik trumpam. Todėl kyla klausimas, ar naujasis „Coca-Cola“ variantas su cukranendrių cukrumi iš tiesų įsitvirtins rinkoje, ar liks nišiniu pasirinkimu.

Vartotojų sąmoningumas apie sveikatą auga, tačiau vis dar dauguma vadovaujasi skonio, kainos ir žinomumo kriterijais. Tuo tarpu įmonės, norėdamos išsiskirti, dažnai ieško naujų būdų, kaip patenkinti įvairius poreikius ir sveikatai jautrių pirkėjų, ir ištikimų gerbėjų.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas