Prisijunkite
Prisijunkite
Kartais atrodo, kad lieknesnė figūra reikalauja tik dietų, sporto ir kantrybės. Bet yra paprastesnių gudrybių – tokių, kurios nereikalauja nei sudėtingų receptų, nei brangių papildų. Vienas iš jų telpa į stiklinę. Ir tikėtina, kad visus ingredientus jau turi namuose.
Rytais dauguma renkasi kavą arba arbatą, kad išsibudintų, pradėtų virškinimą, suteiktų kūnui šilumos. Tačiau kas būtų, jei vos du ingredientai galėtų ne tik pažadinti, bet ir padėti mažinti alkį, išvalyti žarnyną ir ilgam suteikti sotumo jausmą?
Pamiršk drastiškus detoksus ar neskanias žalias sultis – šis gėrimas ne tik švelnaus skonio, bet ir turi realios naudos sveikatai. Ir tam užtenka vandens bei avižinių dribsnių.
Kuo ypatinga avižų vandens sudėtis?
Avižų vanduo skamba paprastai, bet būtent tame ir slypi jo stiprybė. Užmerkus stambius avižinius dribsnius ir palikus juos brinkti, į vandenį pereina visa eilė naudingų medžiagų. Tarp jų – geležis, magnis, kalcis, fosforas, kalis ir net silicis.
O kur dar visapusiškai vertingos B grupės vitaminai, amino rūgštys bei ląsteliena. Šiame gėrime slypi švelni, bet veiksminga pagalba kūnui. Jis gali padėti sumažinti blogąjį cholesterolį, stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, stiprinti kaulus ir papildyti mikroelementų atsargas, tačiau tai dar ne viskas.
Kaip tai susiję su svorio mažėjimu?
Avižų vanduo nėra stebuklinga piliulė, bet kaip ir bet koks išmintingas sprendimas – tai mažas, bet svarbus žingsnis. Pirmiausia, gėrime gausu tirpių skaidulų. Jos lėtina virškinimą, ilgam suteikia sotumo jausmą ir taip mažina poreikį užkandžiauti. Be to, jis skatina žarnyno veiklą, padeda greičiau šalinti toksinus ir pagerina virškinimo sistemos darbą.
Visa tai yra naudinga, jei stengiatės atsikratyti papildomų kilogramų. Ir net jei jūsų tikslas nėra mažinti svorį, šis gėrimas padės jaustis lengviau ir gaiviau. Ypač veiksminga – gerti jį ryte, dar prieš pusryčius. Toks rytinis įprotis gali tapti esminiu momentu, lemiančiu visos dienos savijautą.
Kaip pasiruošti avižų vandenį namuose?
Jums reikės tik dviejų ingredientų: vieno litro vandens ir pusės stiklinės avižinių dribsnių. Jei norisi papildomo skonio – galima pridėti lašelį vanilės ekstrakto. Tai neprivaloma, bet maloniai praturtina gėrimą. Procesas paprastas: į blenderį supilkite dribsnius ir užpilkite stikline vandens. Išsukite iki vientisos masės.
Tuomet supilkite likusį vandenį, įmaišykite vanilę (jei naudojate) ir viską palikite šaldytuve 10–12 valandų. Vėliau nukoškite ir gėrimas paruoštas. Geriausia jį vartoti šviežią, tačiau šaldytuve jis gali išsilaikyti apie dvi paras. Gerkite prieš valgį arba tarp valgymų – priklausomai nuo savo dienos ritmo.
Ką verta žinoti prieš pradedant?
Nors avižų vanduo tinka daugumai, kaip ir su bet kokiu maistu – svarbu klausytis savo kūno. Jei pastebite pilvo pūtimą ar diskomfortą, sumažinkite porciją arba retinkite vartojimą. Taip pat verta rinktis tik kokybiškus, stambius avižinius dribsnius be jokių papildomų priedų.
Jei laikotės griežtos dietos ar turite jautresnį virškinimą, tuomet verta pasitarti su gydytoju ar dietologu. Bet daugumai sveikų suaugusių žmonių šis gėrimas gali tapti puikia kasdienės rutinos dalimi.
Gėrimas, kuris keičia ryto ritualus
Įpročiai susiformuoja per laiką, bet vienas paprastas stiklinės pokytis gali lemti daug daugiau nei atrodo. Avižų vanduo nėra madinga naujiena – tai senas, bet vėl atrandamas receptas, kurį mūsų kūnai priima su dėkingumu.
Galbūt jau rytoj, vietoj rytinės kavos, ranka tiesis link kažko natūralesnio. Ir galbūt, kaip tūkstančiai žmonių visame pasaulyje, atrasi, kad paprasti dalykai dažnai turi didžiausią poveikį.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti