Vargina sloga ar gerklės skausmas? Šis paprastas sirupas padeda greičiau nei vaistiniai preparatai

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Vargina sloga ar gerklės skausmas? Šis paprastas sirupas padeda greičiau nei vaistiniai preparatai

Vėstantys orai su savimi atsineša ne tik geltonuojančius medžius ir šiltus megztinius, bet ir pirmuosius peršalimo ženklus. Vieni čiaudi, kiti prabunda su skaudančia gerkle, o imunitetas – tarsi mieguistas, pavargęs nuo temperatūrų svyravimų. Nereikia laukti, kol teks stovėti vaistinėje eilėje – pagalba slypi namuose.

Šaltuoju laikotarpiu verta prisiminti apie natūralius sprendimus, kurie dažnai būna ne tik veiksmingesni, bet ir daug pigesni. Namų sąlygomis galima pasigaminti sirupą, kuris tinka tiek profilaktiškai, tiek pirmiesiems ligos simptomams pasirodžius. Svarbiausia – tinkamai parinkti ingredientai.

Šis sirupas – tarsi šilto pledo gurkšnis. Jis šildo, ramina sudirgintą gerklę, stiprina organizmo atsparumą ir sugrąžina jėgas. O paruošti jį galima per kelias minutes, turint po ranka vos kelis produktus.

Kodėl verta pasigaminti sirupą namuose?

Kai organizmas pavargęs, vaistinė lentyna gali atrodyti viliojanti – tačiau ne visada būtina rinktis sintetinius vaistus. Natūralių priemonių veiksmingumas seniai įrodytas. Cituojant močiutę – jei peršalai, pradėk nuo virtuvės, ne nuo tabletės.

Citrusiniai vaisiai, medus, imbieras, česnakas – tai ingredientai, kuriuos galima rasti beveik kiekvienuose namuose. Kartu jie sukuria stiprų mišinį, kuris ne tik padeda pasveikti greičiau, bet ir saugo organizmą nuo virusų plitimo. Šis mišinys pasižymi šildančiu poveikiu, gerina kraujotaką, mažina uždegimą ir skatina imunitetą veikti greičiau.

Be to, sirupas gaminamas be konservantų, dažiklių ar dirbtinių priedų. Tai reiškia, kad organizmas gauna tik tai, kas jam iš tikrųjų naudinga. Jokio perteklinio cukraus, jokių neaiškių pavadinimų etiketėje – tik aiškūs, tikri produktai.

Receptas: kaip paruošti natūralų sirupą?

Jums prireiks:

  • 2 citrinų
  • 1 apelsino
  • 1 greipfruto
  • 100 gramų medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 2 skiltelių česnako
  • 20 gramų šviežio imbiero
  • 50 mililitrų vandens

Citrusinius vaisius gerai nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Česnaką ir imbierą nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais. Viską – sultis, česnaką, imbierą, medų, kurkumą ir vandenį – sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

Gautą sirupą supilkite į iškaitintą stiklinį indą, butelį ar stiklainį, ir palaikykite šaldytuve bent kelias valandas, kad visi skoniai susijungtų. Laikant šaltai, sirupą galima vartoti iki savaitės.

Kada ir kaip vartoti?

Jeigu sirupas naudojamas profilaktiškai – pakanka vieno šaukšto ryte, prieš pusryčius. Pajutus pirmuosius peršalimo ženklus, rekomenduojama gerti po šaukštą 3 kartus per dieną. Galima maišyti su šiltu (bet ne karštu) vandeniu arba žolelių arbata – tai sustiprins efektą.

Sirupas tinka ir vaikams, tačiau mažesniems nei vienerių metų vaikams medaus vartoti nereikėtų. Taip pat reikėtų pasitarti su gydytoju, jeigu žmogus turi alergijų ar individualių netoleravimų.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas