Dakaro ralis dar neprasidėjo, tačiau nuotykiai – jau čia: pirmųjų testų metu L.Kancius susidūrė su problemomis, pasidalino dienos įspūdžiais

Lukas Snarskis

2024-01-02, 19:29 (atnaujinta 2024-06-03, 11:44)

0 komentarų

Artėjantis Dakaro ralis svarbus ne tik dėl to, kad tai bene sunkiausias iššūkis lenktynininkams viso sezono metu, bet ir todėl, kad tai pirmasis pasaulio rali-reido čempionato etapas. 2024 metų Dakare išvysime ir nemažai lietuvių.

Dakaro ralis dar neprasidėjo, tačiau nuotykiai – jau čia: pirmųjų testų metu L.Kancius susidūrė su problemomis, pasidalino dienos įspūdžiais
Laisvydas Kancius / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

2024 metų Dakaro raliui jau ruošiasi daugelis dalyvių, o iki Saudo Arabijoje vykstančio ralio pradžios lieka vos savaitė. „Story Racing S.R.O.“ komandos lenktynininkas Laisvydas Kancius ir vėl startuos keturračių klasėje ir šiandien pasidalino pirmosiomis naujienomis iš Saudo Arabijos.

Šiandien prasidėjo pirmoji testų diena, o nuotykių neišvengė ir L.Kancius, kuris apgadino savo keturratį. Nepaisant problemų, lietuvis pasidžiaugė tiek naujaja technika, tiek geromis nuotaikomis prieš artėjantį 2024 metų Dakaro ralį.

Laisvydas Kancius / A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI nuotr.

„Esam čia, pirma diena. Pirma diena gal su nuotykiais. Turėjom šiandien truputėlių testų ir nelabai pasisekė. Įvažiavau į griovį, ko pasekoje sulaužiau šakę, bet iš tikro, manau, tai smulkmena, kurią mechanikai greitai pataisys ir ryt vėl išvažiuosim į kitus testus. Technika tikrai super, važiuoja fantastiškai“, - pirmaisiais nuotykiais dalinosi lietuvis.

Tęsdamas pasakojimą apie pirmąją treniruočių dieną, „Story Racing S.R.O.“ lenktynininkas pripažino, kad šiandien didelių darbų nenuveikė, tačiau atliko tam tikras pasiruošimo užduotis.

Laisvydas Kancius / A.S.O./J.Delfosse/DPPI nuotr.

„Šiandien daug kažko nenuveikėm. Susimontavom tam tikrą saugumo įrangą, pasipuošėm keturratį rėmėjų atributika ir turėjom testus. Rytoj tokia laisvesnė diena, poryt administracinė ir techninė komisija. Rytoj planuojam dar vieną testų dieną, galbūt išeisim į miestą, pasigrožėsim Saudo Arabija“ , - pasakojo L.Kancius.

Čekijos komandai atstovaujantis lietuvis šių metų Dakare startuos su nauju keturračiu. Tiesa, kaip teigė L.Kancius, techniškai jis yra 95 proc. toks pats kaip senasis, tačiau čia bus naudojama nauja „geležis“. Keturratyje taip pat padaryti keli patobulinimai, truputį padidintas jo galingumas.

Laisvydas Kancius / Marcelo Machado de Melo / FOTOP nuotr.

Priminsime, jog penktus metus iš eilės Saudo Arabijoje vykstantis maratonas drieksis per visą šalies teritoriją, o nemažai sunkumų pernai sukėlusios kopos dalyvius pasitiks Dakaro ralio pusiaukelėje. Dakaras 2024 prasidės sausio 5 dieną, penktadienį, o tuomet dalyvių laukia prologas. Čia laukia 28 kilometrų greičio ruožas ir dar 130 kilometrų pervažiavimas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas