Legendinis prancūzas Dakare kelia tik aukščiausius tikslus: sieks pagerinti pernai užfiksuotą pasiekimą, pagrindinis tikslas - Dakaras

Arnas Balčiūnas

2024-01-02, 17:34 (atnaujinta 2024-06-03, 11:44)

0 komentarų

Artėjantis Dakaro ralis svarbus ne tik dėl to, kad tai bene sunkiausias iššūkis lenktynininkams viso sezono metu, bet ir todėl, kad tai pirmasis pasaulio rali-reido čempionato etapas. Iki oficialaus šių metų varžybų starto liko vos keletas dienų.

Legendinis prancūzas Dakare kelia tik aukščiausius tikslus: sieks pagerinti pernai užfiksuotą pasiekimą, pagrindinis tikslas - Dakaras
Sebastienas Loebas / A.S.O./J.Delfosse/ DPPI nuotr.

Dakaras 2024 prasidės sausio 5 dieną, penktadienį, o tuomet dalyvių laukia prologas. Čia laukia 28 kilometrų greičio ruožas ir dar 130 kilometrų pervažiavimas. Artėjančiam startui ruošiasi ir „Bahrain Raid Xtreme“ komandai atstovaujantis Sebastienas Loebas, kuri sieks pagerinti ekipos rekordinį praėjusių metų pasiekimą.

S.Loebui tai bus jau ketvirtasis Dakaras, atstovaujant BRX komandai. Prancūzas, kuris lenktyniauja kartu su šturmanu Fabianu Lurkinu, šiemet sieks pagerinti stulbinantį pasiekimą, užfiksuotą 2023 metų Dakaro ralyje. Legendinis lenktynininkas triumfavo net šešiuose greičio ruožuose iš eilės, o tokio rezultato dar nebuvo pavykę pasiekti nei vienam Dakaro dalyviui.

„Prodrive Hunter“ automobilis / A.S.O./J.Delfosse/DPPI nuotr.

„Kartu su „Prodrive“ pasiekėme gerų rezultatų, tačiau man Dakaras yra mano tikslas. Norėdami kuo geriau įveikti didžiuosius etapus, Fabianas ir aš dirbsime ranka rankon, kad turėtume greitį, teisingą navigaciją ir išvengtume mechaninių problemų“ – sakė prancūzas.

Devynias pasaulio ralio čempionato karūnas iškovojęs S.Loebas yra kaip niekada motyvuotas. Prancūzas siekia ne tik pagerinti įspūdingus praėjusių metų rezultatus Dakare, tačiau nori iškovoti ir pirmąją pergalę Dakare, nuo tada kai jis prisijungė prie BRX komandos. Žinoma, jis nepamiršta ir didžiulių iššūkių, kurie laukia kiekvieno dalyvio.

Sebastienas Loebas / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

„Dakare nuolat pasitaiko kokių nors „paslėptų dalykų“, todėl juos sudėsime į vieną visumą per didžiulį nuotykį, koks šis ralis visada yra. Nekantriai jo laukiu", - atviravo S.Loebas.

Dakaras 2024 ir vėl sugrįžta į Saudo Arabiją, o šių metų dalyvių laukia ir nemažai naujų iššūkių. Dakaro ralio organizatoriai paruošė naują etapų formatą, specialų 48 valandų trukmės išbandymą ir esminius navigacijos pakeitimus. Kaip žinia, šių metų Dakaras prasidės jau sausio 5 dieną.

Sebastienas Loebas / A.S.O./E.Vargiolu/DPPI nuotr.

Maratonas šiemet startuos Saudo Arabijos vakaruose įsikūrusiame Ulos mieste, o finišas yra numatytas Janbu mieste, esančiame visai šalia Raudonosios Jūros. Dakaro ralio dalyviams teks įveikti daugiau nei 4 700 kilometrų, o jų laukia 14 dienos lenktynės, kurios suskirstytos į 12 etapų.

Verta pastebėti ir tai, jog šių metų Dakaro ralis bus kiek kitoks ir dėl atliktų navigacijos pakeitimų. Organizatoriai yra paskelbę apie tai, kad automobilių ir sunkvežimių klasių dalyviai šiemet važiuos kitu maršrutu negu motociklų klasės lenktynininkai. Tokie pakeitimai atliekami pirmą kartą.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas