Penkiskart Dakaro ralį laimėjęs katarietis sukritikavo „Audi“: „Aš jiems duodu 3 dienas“

Lukas Snarskis

2024-01-03, 19:07 (atnaujinta 2024-06-03, 11:44)

0 komentarų

Artėjantis Dakaro ralis svarbus ne tik dėl to, kad tai bene sunkiausias iššūkis lenktynininkams viso sezono metu, bet ir todėl, kad tai pirmasis pasaulio rali-reido čempionato etapas. Iki oficialaus starto jau lieka nebedaug laiko, o dalyviai baigė savo technikos testus.

Penkiskart Dakaro ralį laimėjęs katarietis sukritikavo „Audi“: „Aš jiems duodu 3 dienas“
Nasseras Al-Attiyah / A.S.O./J.Delfosse/DPPI nuotr.

Penkiskart Dakario ralio čempionas Nasseras Al-Attiyah šiemet startuos už „Prodrive“ automobilio vairo. 2024 metų Dakaro startui besiruošiantis katarietis sulaukė klausimo apie pagrindinius konkurentus iš „Audi“ ir nepagailėjo savo varžovams kritikos.

„Audi“? Aš jiems duodu 3 dienas. Per tiek laiko jie subyrės ir keliaus namo. Jūs patys matėte, kas dėjosi Maroke ir Aragone, kai jie įveikdavo daugiau nei 100 km“, - kalbėjo penkiskart Dakaro čempionas.

Verta prisiminti, jog N.Al-Attiyah anksčiau piktinosi FIA įgyvendintais techninio reglamento pakeitimais, kuomet buvo padidinta „Audi“ elektra varomų automobilių galios limitas. FIA atstovų teigimu, toks sprendimas buvo priimtas tam, kad pavyktų sulyginti elektrinių automobilių galimybes konkuruoti su kitais automobilių klasės lenktynininkais.

„Tai nėra mano sprendimas. FIA turi kitokią viziją ir mes turime su tuo susitaikyti. Kaip jau minėjau, mes jau per pirmas 3 dienas pamatysime kokie greiti yra „Audi“, - tikino N.Al-Attiyah.

Nasseras Al-Attiyah / A.S.O./A.Vincent/DPPI nuotr.

2024 metų Dakaro ralio metu katarietis gins praėjusiais metais iškovotą čempiono titulą, kuomet jis dar atstovavo „Toyota“ komandai. Dabar jis startuos už „Prodrive“ bolido vairo. Verta paminėti ir tai, jog ši komanda jau netrukus taps gamykline „Dacia“ ekipa.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas