Legendinis italų dizaineris ir kultinio automobilio kūrėjas įvertino naująjį „Cybertruck“: komplimentų sulaukė E.Muskas, pačiam automobiliui skirtas skambus įvertinimas

Arnas Balčiūnas

2023-12-25, 07:46 (atnaujinta 2024-06-03, 11:50)

0 komentarų

2019 metais įspūdingai pristatytas „Tesla Cybertruck” akimirksniu tapo tikru interneto hitu. Apie šį kampuotų formų keistuolį pasipylė komiški memai ir juokeliai, o kone visi entuziastai iš karto pateikė išankstinius užsakymus.

Legendinis italų dizaineris ir kultinio automobilio kūrėjas įvertino naująjį „Cybertruck“: komplimentų sulaukė E.Muskas, pačiam automobiliui skirtas skambus įvertinimas

Pristatymo metu „Tesla” žadėjo, jog pirmieji automobiliai savininkus pasieks jau 2021 metais, tačiau „Cybertruck“ prekyboje pasirodė tik visai neseniai ir netgi šiek tiek pakitęs, lyginant su tuo, kas buvo pademonstruota 2019 metais. Nepaisant to, didžioji dalis šio automobilio formų išliko tokios pat įspūdingos.

Italų dizaino legenda Giorgetto Giugiaro, kalbėdamas apie JAV elektromobilių milžinės šedevrą, teigė, kad tai yra tikrasis „automobilių Pikaso“. Jo teigimu, Pikaso sukėlė tapybos revoliuciją, nes turėjo tam drąsos. Panašiai jis vertina ir Elono Musko vadovaujamos „Teslos“ sprendimus.

Italo teigimu, JAV elektromobilių milžinė sugriovė nusistovėjusius tradicinius lūkesčius kaip turėtų atrodyti pikapas. Verta paminėti ir tai, jog G.Giugiaro yra vienintelės kitos nerūdijančio plieno gamybos transporto priemonės kūrėjas. 1981 metais jis sukūrė legenda tapusį „DeLorean DMC 12“ automobilį, kuris išgarsėjo pasirodęs filme „Atgal į ateitį“.

Legendinis dizaineris įsitikinęs, jog naujasis „Tesla CyberTruck gali sulaukti didžiulės sėkmės.

„Jis bus labai sėkmingas, nes žmonės nori išsiskirti. Jis simbolizuoja ne harmonijos ir tobulumo, o emocijų ir tvirtumo paieškas“, - sakė G.Giugiaro.

Komplimentų JAV elektromobilių gamintojo sukurtam elektromobiliui negailėjo ir Italų dizaino legendos sūnus, kuris taip pat yra automobilių dizaineris. Fabrizio Giugiaro pažėrė komplimentų „Cybertruck“ automobiliui, tačiau ne dėl drąsių sprendimų ar neįprastų stiliau sprendimų.

„Elonas Muskas nusipelnė komplimentų dėl savo drąsos ir supratimo, jog žmonės nori išsiskirti“, - patikino garsaus dizainerio sūnus.

Priminsime, jog lapkričio pabaigoje prasidėjo naujojo „Tesla Cybertruck“ prekyba, tačiau jį įsigyti gali tik specialiai atrinkti asmenys. Tačiau bene įdomiausia detalė – ženkliai išaugusi elektromobilio kaina. Šis pikapas dabar parduodamas nuo maždaug 56 tūkst. eurų, o tai yra kone 50 proc. daugiau nei buvo žadama 2019 metais.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas