„Tesla žudiku“ pramintas automobilis sulauks įspūdingo atnaujinimo: naujos kartos baterijos leis įveikti atstumą, kuris neįveikiamas daugeliui kitų

Lukas Snarskis

2022-12-25, 13:56 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

„Tesla žudiku“ pramintas automobilis sulauks įspūdingo atnaujinimo: naujos kartos baterijos leis įveikti atstumą, kuris neįveikiamas daugeliui kitų

Senajame Žemyne jau netrukus debiutuos ir dar vienas Kinijos gamintojas – tai „Zeekr“, kurį valdo Kinijos milžinė „Geely“. Automobilių gamintoja į Europą jau netrukus turėtų atgabenti „Zeekr 001“ elektrinį modelį. Nors oficialiai ir neskelbiama, tačiau labai tikėtina, kad jis jau netrukus bus prieinamas Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir greičiausiai Prancūzijoje bei Nyderlanduose. Tačiau gamintojas turi dar įdomesnių naujienų.

Jau netrukus automobilių rinkoje turėtų debiutuoti atnaujinta „Zeekr 001“ elektromobilio versija, kuri pasiūlys iki šiol dar neregėtą nuvažiuojamą atstumą – tai 1032 kilometrai. Šiame modelyje bus panaudotos CATL sukurtos „Qilin“ baterijos, kurios pasižymi dideliu energijos tankiu.

Skelbiama, jog „Zeekr 001“ bus aprūpintas trijų dalių ličio baterijų paketu, kurio talpa sieks 140 kWh, o svoris – 727 kilogramus. Tai sudarys 200 Wh/kg tankį, o pagal CLTC metodiką nuvažiuojamas atstumas sieks 1032 kilometrus. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad kinų taip pamėgta testavimo sistema yra ganėtinai optimistiška. Teigiama, kad jos skirtumas nuo realių skaičių siekia maždaug 20 proc., tačiau net ir įvertinus tai – „Zeekr“ pasiūlys išties įspūdingas galimybes.

Tiesa, oficialiuose dokumentuose nėra minimos CATL sukurtos baterijos, tačiau naujosios „Zeekr 001“ versijos specifikacijos rodo, kad tai vienintelis galimas variantas. Šie akumuliatoriai buvo pristatyti dar birželio mėnesį, o pats gamintojas teigia, kad tai pradės naują baterijų sistemų integravimo etapą. 72 proc. baterijos tūrio skirta tikriems elementams ir teoriškai gali siekti 255 Wh/kg.

Naujos kartos „Zeekr 001“ elektrinio automobilio modelis turėtų būti prieinamas jau antrojo 2023 metų ketvirčio metu. Deja, tačiau kol kas nėra žinoma kiek toks variantas galėtų kainuoti, bet spėjama, kad jis bus gerokai brangesnis nei ankstesni šio automobilio modeliai.

Priminsime, jog „Zeekr 001“ debiutavo dar praėjusiais metais, Šanchajaus automobilių parodoje, ir sulaukė daug dėmesio dėl savo stulbinančio dizaino, 700 kilometrų maksimalaus įveikiamo nuotolio, pneumatinės pakabos ir itin greito įsibėgėjimo. Verta pastebėti, jog ši naujiena aprūpinta ir puikiomis įkrovimo savybėmis - 120 km atstumui nuvažiuoti reikalingos energijos per penkias minutes įkrovimo.

Automobilio kaina siekia 299 tūkst. Kinijos juanių, kas yra maždaug 40 tūkst. eurų, ji maždaug tokia pati kaip Šanchajuje pagaminto „Tesla Model 3“ varianto, todėl daugelis elektromobilį vadina naujuoju „Tesla žudiku“. Tokia ambicinga pravardė yra itin iškalbinga.

Ji „Zeekr 001“ tiko pirmiausia dėl to, kad automobilis siūlo daug daugiau funkcijų, elektromobilio privalumų už tik šiek tiek didesnę kainą. „Premium“ klasės „Zeekr 001“ variante sumontuoti elektros varikliai tiek priekinėje, tiek galinėje ašyse, kurie kartu išvysto 536 AG ir 700 Nm sukimo momentą, o tai padeda automobiliui įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/h vos per 3,8 sekundės.

Kalbant apie konfigūraciją, naujajame automobilyje sumontuota pneumatinė pakaba (pasirenkama), itin plati „W-HUD“ , gausi spalvų „Head-up“ ekrano sistema, ekologiškos lenktyninės ECONYL sėdynės su masažine funkcija ir „Aurora“ atmosferiniai žibintai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas