„Aston Martin“ aktyviai ruošiasi artėjantiems pasikeitimams: komandos vadovas atskleidė informacijos apie bendradarbiavimą su „Honda“

Arnas Balčiūnas

2023-12-29, 16:13 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Aston Martin“ sėkmė daugeliui buvo netikėta. Praėjęs „Formulės 1“ sezonas šiai komandai, o ypatingai jų lenktynininkui Fernandui Alonso, buvo itin sėkmingas ir tai leido pasiekti aštuonis podiumus. Tarp jų – tris kartus iškovota antroji pozicija.

„Aston Martin“ aktyviai ruošiasi artėjantiems pasikeitimams: komandos vadovas atskleidė informacijos apie bendradarbiavimą su „Honda“

„Aston Martin“ išgyveno atsigavimo sezoną ir aktyviai ruošiasi 2024 metų sezonui. Tačiau komandos vadovų galvose ir pasikeitimai, kurie įvyks jau 2026 metais. Kaip žinia, po dviejų metų bus įvestos naujos techninės taisyklės, o į „Formulę 1“ sugrįžta ir „Honda“, kuri ketina tiekti variklius.

Nuo 2026 metų „Honda“ sugrįžta į F1 pasaulį ir tieks savo jėgos agregatus „Aston Martin“ komandai. Per savo istoriją lenktyniavusi įvairiais pavadinimais, pavyzdžiui, „Force India“ ar „Racing Point“, nuo 2009 metų sezono naudoja „Mercedes“ sukurtus variklius.

„Aston Martin“ komandos vadovas Mike'as Krackas pateikė naujausią informaciją apie partnerystę su „Honda“, kuri oficialiai prasidės prieš 2026 metų „Formulės 1“ sezoną. Jis atskleidė, jog nuo gegužės, kuomet buvo paskelbta ši naujiena, vyksta intensyvūs darbai, kurie dažniausiai lieka už kadro.

„Pirmasis žingsnis, kurį reikėjo žengti, buvo sukurti darbo grupes įvairioms sritims, kad būtų apibrėžtos atsakomybės sritys, įprasti dalykai, kuriuos reikia daryti, kai užmezgama techninė partnerystė“, - pasakojo M.Krackas.

Puikius rezultatus praėjusiame sezone užfiksavusios komandos vadovas patikino, jog šiuo metu vyksta keitimasis informacija, atliekami įvairūs modeliavimo darbai.

Priminsime, jog 2023 metų sezono metu Silverstone įsikūrusi komanda surengė netikėtai sėkmingą kampaniją, per kurią iškovojo aštuonis podiumus ir užėmė penktąją vietą „Formulės 1“ konstruktorių čempionate. Ekipos lyderis Fernando Alonso pilotų įskaitoje užėmė ketvirtąją poziciją, o Lance‘as Strollas liko dešimtas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas