C.Sainzas nenori pradėti 2024 metų be ateities garantijų: su „Audi“ siejamas ispanas išreiškė nori likti „Ferrari“, nori kuo greičiau pratęsti sutartį

Lukas Snarskis

2023-12-26, 12:35 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

Pirmąsyk „Formulės 1“ istorijoje įvyko taip, jog komandų sudėtys išliko nepakitusios. 2024 metų sezonas prasidės taip pat kaip ir pasibaigė šių metų F1 sezonas – visi lenktynininkai liko tose pačiose ekipose. Ir jeigu šiemet perėjimų neįvyko, tai jau netrukus situacija gali visiškai pasikeisti.

C.Sainzas nenori pradėti 2024 metų be ateities garantijų: su „Audi“ siejamas ispanas išreiškė nori likti „Ferrari“, nori kuo greičiau pratęsti sutartį

Po 2024 metų F1 sezono baigiasi daugelio lenktynininkų kontraktai su jų ekipomis. Po artėjančio sezono be galiojančio kontrakto liks net du trečdaliai pilotų, o lenktynininkai apie naujas sutartis su savo komandos galvoja jau dabar. Tarp tokių patenka ir „Ferrari“ ekipos atstovas Carlosas Sainzas.

„Ferrari“ bolidą pilotuojančio madridiečio sutartis baigs galioti jau kitų metų gruodį ir jis norėtų greitai išspręsti šią „problemą“. Pastaruoju metu C.Sainzo pavardė dažnai siejama su „Audi“, kuri „Formulėje 1“ turėtų debiutuoti jau 2026 metų sezone. Tačiau ispanas savo karjerą gali pratęsti ir Maranelo ekipa.

Neoficialiais duomenimis, „Ferrari“ nori tęsti bendradarbiavimą su C.Sainzu, o taip pat ir kitų komandos pilotu Charlesu Leclercu. Šis duetas yra palankiai vertinamas komandos vadovybės, kuri džiaugiasi abiejų vairuotojų fiksuojamais rezultatais.

C.Sainzas jau buvo prabilęs apie dabartinę jo situacija „Ferrari“ ekipoje. Nors netrukus prasidės paskutiniai jo sutarties metai ir jo pavardė jau buvo minima kitur, ispanas nurodė, kad prieš pradėdamas savo ketvirtąją kampaniją raudonųjų gretose norėtų būti geroje pozicijoje, šiek tiek tendencingai kalbėdamas apie savo ateities norus.

„Mes jau diskutavome apie tai. Noriu pradėti 2024 metų sezoną žinodamas, kur važiuosiu ir 2025 metais. Mano prioritetas – pratęsti sutartį ir dar ne vienerius metus tęsti pradėtus darbus. Visos šalys yra patenkintos. Turime tris mėnesius susitarimui rasti“, - kalbėjo C.Sainzas.

Dabartinis „Ferrari“ atstovas atskleidė, jog norėtų sutartį pratęsti ilgesniam nei vienerių metų periodui. Ispanas taip pat atskleidė, kad jaučia teigiamą dabartinio komandos vadovo Fredo Vasseuro įvertinimą.

„Per trejus metus jie tikrai sužinojo ką aš sugebu, jie žino mano savybes. Galbūt Monza buvo daugiau žinutė sirgaliams, todėl buvo smagu ir įdomu pirmauti su „Ferrari“ bolidu namuose prieš „Red Bull“. Aš atidaviau visas jėgas komandai. Tai nepakeitė mano statuso komandoje, bet tikiuosi, kad tai padės gerbėjams“, - atviravo ispanas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas