F.Alonso prakalbo apie klastingą „Aston Martin“ situaciją: ispanas neskuba džiaugtis sėkmingu sezonu ir žvelgia į situaciją ateityje

Arnas Balčiūnas

2023-12-23, 14:19 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Aston Martin“ sėkmė daugeliui buvo netikėta. Praėjęs „Formulės 1“ sezonas šiai komandai, o ypatingai jų lenktynininkui Fernandui Alonso, buvo itin sėkmingas ir tai leido pasiekti aštuonis podiumus. Tarp jų – tris kartus iškovota antroji pozicija.

F.Alonso prakalbo apie klastingą „Aston Martin“ situaciją: ispanas neskuba džiaugtis sėkmingu sezonu ir žvelgia į situaciją ateityje

Nors F.Alonso ir fiksavo puikius rezultatus, tačiau jo komandas draugas Lance‘as Strollas tokiais rezultatais pasigirti negalėjo. Nepaisant to, „Aston Martin“ konstruktorių įskaitoje liko penktoje vietoje. F.Alonso pripažįsta, kad komanda pirmaisiais metais dirbo geriau, nei jis tikėjosi, tačiau jis įsitikinęs, kad toliau sėkmingai progresuoti nebus taip lengva.

„Atskaitos taškas yra šiek tiek geresnis nei tikėjausi, tačiau dabar prasideda tikrieji sunkumai“, - įsitikinęs F.Alonso.

Pagrindinis „Aston Martin“ lenktynininkas atkreipė dėmesį į tai, jog pademonstruoti rezultatus vieno sezono metu nėra taip sudėtinga ir kartais tam užtenka tik šiek tiek sėkmės. Kaip pavyzdį, F.Alonso įvardijo „Alpine“ komanda, kuri dar 2022 metų sezono metu rikiavosi tarp 5 pajėgiausių ekipų, tačiau šiemet turėjo tenkintis tik šeštąja pozicija.

„Mūsų laukia sudėtingas laikotarpis. Manau, kad ateinantys dveji ar treji metais parodys kaip yra iš tikrųjų. Mums reikia rasti tą papildomą detalę, sukurti kažką, ko šiuo metu niekas neturi, būti kūrybingiems, būti novatoriškiems. Manau, kad tai dabar kelia daugiausiai klausimų ir manau, kad šiuo metu niekas neturi atsakymo į tai“, - kalbėjo ispanas.

F.Alonso įsitikinęs, kad „Aston Martin“ daug išmoko iš eksperimentų su įvairiais aerodinaminiais paketais antrojoje sezono dalyje ir dabar gerai supranta, kuria kryptimi reikia važiuoti su AMR24. Tačiau jis įspėjo, kad komanda taip pat turi išlikti lanksti, nes sportas juda labai greitai.

„Manyčiau, kad yra aiškių ženklų, jog kai kurios automobilio dalys tam tikrais savaitgaliais veikė nepakankamai gerai. Mes turėjome keletą skirtingų filosofijų, kuris naudojome, jog išgautume kuo geresnį automobilio našumą. Ir po visų šių eksperimentų mes įgijome žinių, kurios leidžia geriau suprasti, kokia kryptimi reikia vystyti mūsų bolidą“, - įsitikinęs „Aston Martin“ lenktynininkas.

Ispanas taip pat atkreipė dėmesį ir į tai, jog F1 pasaulyje viskas labai greitai keičiasi. F.Alonso įsitikinimu, tai kas dabar atrodo kaip geras sprendimas – po šešių mėnesių jau gali būti pasenę sprendimai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas