F1 nebeliko nežinomųjų: „Williams“ dar metams pratęsė sutartį su L.Sargeantu

Lukas Snarskis

2023-12-03, 21:49 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų F1 sezonas dovanojo gausybę rekordų ir emocijų, o pasibaigus Abu Dabyje vykusioms lenktynėms turėjome vos vieną nežinomąjį. Visos komandos jau turėjo lenktynininkus 2024 metų „Formulės 1“ sezonui, išskyrus „Williams“. Tačiau šis klausimas jau išspręstas.

F1 nebeliko nežinomųjų: „Williams“ dar metams pratęsė sutartį su L.Sargeantu

„Williams“ komandos atstovai paskelbė, jog pratęsė sutartį su „Formulėje 1“ debiutavusiu Loganu Sargeantu, kuris šios ekipos garbą gins dar vieną sezoną. Kitąmet jis komandoje lenktyniaus kartu su Alexu Albonu, kuris prie „Williams“ prisijungė dar 2022 metais.

Kaip jau minėjome, L.Sargeantas buvo vienintelis „Formulės 1“ lenktynininkas, kuris baigė 2023 metų sezoną, tačiau neturėjo kontrakto kitam sezonui. „Williams“ komandos vadovas Jamesas Vowlesas paskutinėse lenktynėse Abu Dabyje sakė, kad sprendimas tuomet dar nepriimtas.

Penktadienį, praėjus penkioms dienoms po paskutinių lenktynių, „Williams“ atstovai patvirtino, kad 22-ejų metų sportininkas iš Fort Loderdeilio (Florida) liks komandoje ir kitais metais.

„Džiaugiamės, jog galime tęsti savo kelionę su Loganu ir 2024 metų sezone. Jis pademonstravo didžiulį meistriškumą, nors ir patyrė milžinišką spaudimą. Būtent todėl jis puikiai tinka mūsų komandoje. Labai pasitikime jo sugebėjimais ir tikime, kad kartu galime pasiekti dar geresnius rezultatus ateinantį sezoną“,- kalbėjo „Williams“ vadovas.

F1 pirmenybėse debiutavęs L.Sargeantas per pirmąjį savo sezoną pelnė tik vieną tašką, kuomet po JAV GP lenktynių buvo diskvalifikuoti aukščiau finišavę Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“ bei Charlesas Leclercas iš „Ferrari“. Dėl šių diskvalifikacijų „Willimas“ debiutantas pakilo į dešimtąją vietą ir iškovojo vienintelį savo tašką.

Džiaugsmo neslėpė ir pats L.Sargeantas, kuris nepraleido progos padėkoti „Williams“ komandai už suteiktą galimybę ir patikino, jog su nekantrumu laukia artėjančio sezono.

„Džiaugiuosi, jog ir toliau tęsiu darbą „Williams“ komandoje. Iki šiol tai buvo neįtikėtina kelionė ir esu dėkingas už galimybę toliau tobulėti kaip vairuotojas tokioje talentingoje ir atsidavusioje žmonių grupėje. Turime įdomių ateities planų ir negaliu sulaukti, kada galėsiu prisidėti prie komandos sėkmės ateinančiais metais“, - kalbėjo amerikietis.

„Williams“ buvo vienintelė komanda, kuri neturėjo pilnos lenktynininkų sudėties artėjančiam F1 sezonui. Po šios sutarties pasirašymo – aiškūs visi 20 pilotų, kurie startuos kitų metų kovo 2 dieną įvyksiančiose Bahreino GP lenktynėse.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas