Informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas „Formulės 1“ gerbėjas: svarbiausios datos, kurias privalu atsiminti artėjant 2024 metų sezonui

Lukas Snarskis

2023-12-26, 15:06 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų F1 sezonas dovanojo gausybę rekordų ir emocijų, o pasibaigus Abu Dabyje vykusioms lenktynėms turėjome vos vieną nežinomąjį. Dar praėjusią savaitę paaiškėjo, jog Loganas Sargeantas lieka „Williams“ ekipoje ir 2024 metais, o dabar aiškėja ir daugiau detalių apie artėjantį „Formulės 1“ sezoną.

Informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas „Formulės 1“ gerbėjas: svarbiausios datos, kurias privalu atsiminti artėjant 2024 metų sezonui

Nenumaldomai artėjant 2024 metų F1 sezonui, komandos ruošiasi naujų bolidų pristatymui. Kaip ir kiekvieną žiemą, F1 ekipos po truputį atskleidžia informaciją apie pristatymų datas. Kaip žinia, naujasis „Formulės 1“ sezonas startuos vasario 29 – kovo 2 dienomis, kuomet įvyks Bahreino GP etapas.

Jau žinoma, jog vasario 21 – 23 dienomis vyks trijų dienų F1 priešsezoniniai bandymai. Tačiau daugelis „Formulės 1“ gerbėjų su nekantrumu laukia, kada komandos pademonstruos 2024 metų sezonui skirtus automobilius. Nors šiai dienai dar nėra daug informacijos apie artėjančius pristatymus, bet kelios komandos jau atvertė savo kortas.

Pirmieji apie naujojo bolido pristatymą paskelbė „Ferrari“ komandos atstovai. Jau žinoma, jog šios ekipos naujienų pristatymas įvyks vasario 13 dieną. Ir nors italai buvo pirmieji paskelbę apie rengiamą spaudos konferenciją, tačiau tai nebus pirmasis pristatymas 2024 metais.

Vasario 5 dieną mes išvysime dviejų komandų pristatymus. Šią dieną spaudos konferencijas ketina surengti dvi ekipos – tai „Williams“ ir „Alfa Romeo F1 Team Stake“. Jau žinoma, jog „Sauber“ ketina pademonstruoti 2024 metų sezonui skirtą bolidą, tačiau „Williams“ planai kol kas išlieka neaiškūs.

Vertėtų prisiminti, jog „Williams“ komanda dar prieš šio sezono startą surengė spaudos konferenciją, kurios metu pademonstravo tik tam tikras naujojo automobilio dizaino detales ir papasakojo apie tolimesnę organizacijos kryptį. Ar analogiškas žingsnis bus žengtas ir vasarį – kol kas nėra aišku.

2024 metų „Formulės 1“ sezono komandų pristatymų kalendorius:

  • „Red Bull“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Mercedes“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Ferrari“ – pristatymas įvyks vasario 13 dieną, tačiau lokacija kol kas nėra žinoma;
  • „McLaren“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Aston Martin“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Alpine“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Williams“ – pristatymas įvyks vasario 5 dieną, tačiau lokacija kol kas nėra žinoma;
  • „Alpha Tauri“ – data kol kas nėra žinoma;
  • „Sauber“ – pristatymas įvyks vasario 13 dieną, tačiau lokacija kol kas nėra žinoma;
  • „Haas“ – data kol kas nėra žinoma;

Priminsime, jog pirmieji bandymai, prieš 2024 „Formulės 1“ sezono startą, įvyks vasario 21 – 23 dieną. Jie bus surengti Bahreine.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas