Įspūdingas „McLaren“ sugrįžimas 2023 metų F1 sezone: komandos vadovas įvardijo priežastis, kurios lėmė fantastišką ekipos spurtą antroje sezono pusėje

Arnas Balčiūnas

2023-12-24, 14:06 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas daug intrigos nežadėjo. Viso sezono metu dominavusi „Red Bull“ komanda iškovojo pirmąsias dvi vietas asmeninėje lenktynininkų, o taip pat triumfavo ir konstruktorių įskaitoje. Tačiau antroje sezono pusėje ekipa sulaukė daugiau konkurencijos, ypatingai iš „McLaren“.

Įspūdingas „McLaren“ sugrįžimas 2023 metų F1 sezone: komandos vadovas įvardijo priežastis, kurios lėmė fantastišką ekipos spurtą antroje sezono pusėje

„McLaren“ komandos vadovas Andrea Stella pabrėžė, kad komandos vystymosi ciklas yra svarbesnis nei pradinis taškas sezono pradžioje, nes ji siekia grįžti į nuolatinę lyderių poziciją. Wokinge įsikūrusi komanda šių metų kampaniją pradėjo varžydamasi su MCL60 bolidu, kuris neatitiko plėtros tikslų.

Nepaisant prastos sezono pradžios, „McLaren“ sugebėjo sėkmingai patobulinti savo automobilį ir tai leido iškovoti devynis podiumus. Sezoną „McLaren“ baigė ketvirtoje konstruktorių čempionato vietoje ir tikisi, kad kitų metų kampaniją pradės sėkmingai, nes metų pabaigoje sukurtą paketą perkels į naująjį „Formulės 1“ sezoną.

„Tiesą sakant, kitų metų automobilio situacija iš dalies priklauso nuo praėjusio sezono, kadangi būtent jis yra atspirties taškas. Tačiau viskas priklauso ir nuo vystymo krypties. Mūsų atnaujinimų kelias prasidėjo dar liepos mėnesį ir tai yra ganėtinai ilgas periodas, kuris susijęs tik su darbu, kurį atliekame su turimu automobiliu“, - teigė „McLaren“ vadovas.

A.Stella atviravo, jog labai svarbus yra ir darbas, kuris šiuo metu atliekamas su aerodinamikos ir mechanikos komponentų tobulinimais.

Verta prisiminti, jog „McLaren“ proveržis šiemet įvyko prieš Austrijos lenktynes, kuomet buvo atlikti svarbūs atnaujinimai, leidę ženkliai patobulinti komandos automobilius. A.Stella pabrėžė, kad kuriant automobilį buvo visiškai pertvarkyta daugybė elementų, siekiant pakilti į aukštesnį lygį.

„Automobilyje, kurį pristatėme dar kovo mėnesį, yra keletas elementų, kurie buvo kuriami tęstinumo principu, tačiau didžioji dalis jų buvo kuriama su pertraukomis. Ypač kalbant apie grindis, kėbulą, galinį sparną ir iš dalies priekinį sparną. Mums tiesiog reikėjo pereiti prie skirtingų koncepcijų ir pradėti jas įgyvendinti“, - pasakojo A.Stella.

Kaip jau minėjome, „McLaren“ 2023 metų F1 sezone užėmė ketvirtą poziciją konstruktorių įskaitoje. Komandos lenktynininkas Lando Norrisas pilotų įskaitoje užėmė šeštąją poziciją, o „Formulėje 1“ debiutavęs Oscaras Piastris sezoną baigė būdamas devintoje vietoje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas