M.Verstappenas atskleidė, kuris triumfas kvalifikacijoje yra įsimintiniausias: vienoje iš trasų džiaugėsi netikėtina vairavimo patirtimi

Arnas Balčiūnas

2023-12-24, 08:30 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Olandas dvylika kartų startavo iš pirmosios pozicijos, tačiau kuris triumfas kvalifikacijoje jam buvo pats įsimintiniausias?

M.Verstappenas atskleidė, kuris triumfas kvalifikacijoje yra įsimintiniausias: vienoje iš trasų džiaugėsi netikėtina vairavimo patirtimi

Pirmąją savo pole poziciją M.Verstappenas užfiksavo 2019 metų sezono metu, kuomet triumfavo Vengrijos GP kvalifikacijos metu. Pastarojo sezono metu jis triumfavo ir dar vienoje kvalifikacijoje, o 2020 metų sezono metu užfiksavo tik vieną tokį pasiekimą, kuomet triumfavo Abu Dabyje vykusioje kvalifikacijoje.

Olandas šiemet iškovojo net 12 pole pozicijų, kas yra geriausias jo asmeninis rezultatas. Žinoma, prie tokios „Red Bull“ ir M.Verstappeno sėkmės svariai prisidėjo ir RB19 bolidas, kuri pretenduoja tapti vienu greičiausių kada nors sukurtų „Formulės 1“ automobilių.

Bene įspūdingiausią kvalifikacinį važiavimą „Red Bull“ lenktynininkas pademonstravo Monake, kur paskutiniame sektoriuje važiavo kone sienomis, kad laimėtų. M.Verstappenas šioje kvalifikacijoje vos 0,065 sekundės pranoko „Aston Martin“ pilotą Fernando Alonso. Tačiau tai nebuvo įsimintiniausia jo kvalifikacija.

„Tikriausiai Suzuka. Taip, esu ten laimėjęs keletą kartų“, - paklaustas kurioje trasoje jis iškovojo įsimintiniausią pole poziciją.

M.Verstappenas taip pat išskyrė kvalifikaciją Belgijos SPA trasoje. Olandui patiko lenktyniauti šioje trasoje dėl sudėtingų sąlygų, kurios pareikalauja nestandartinių sprendimų.

„Bet taip, Suzukoje mano automobilis tarsi skriejo. Tai buvo neįtikėtina vairavimo patirties. Ir žinote, važiuodamas aš šypsojausi, o tai gana retai pasitaiko kvalifikaciniame rate", - atviravo M.Verstappenas.

Priminsime, jog 2023 metų sezono metu „Red Bull“ komandai atstovaujantis M.Verstappenas buvo greičiausias 12 kvalifikacinių važiavimų, o lenktynėse triumfavo net 19 kartų ir iškovojo trečiąjį čempiono titulą savo karjeroje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas