Prisijunkite
Prisijunkite
Voveraitės yra vienos populiariausių grybų Lietuvos miškuose. Jomis žavisi daugelis: geltonas atspalvis, išskirtinis skonis, beveik niekada nesulaukia kirminų atakos. Tačiau ne paslaptis, kad jas kartais perauga žolė, prisimeta smėlio. Jei išties mėgstate pastarąsias, susipažinkite su greitu grybų valymo būdu – paprastu, bet labai veiksmingu jūsų virtuvėje.
Jūs ne vienas esate stovėjęs virš dubenėlio su voveraitėmis ir skrebenote šaukštu ar peiliu valydamas jas nuo smėlio ar žemių. Toks rankų darbas gali trukti valandų valandas, o kokio skonio voveraitės, kai net į sriubą patenka smėlio grūdas? Laikas to atsisakyti – jūs galite naudoti triuką, kurį mėgsta net žinomos kulinarės.
Šis metodas draugiškas ir besiskundžiantiems smulkia voveraičių struktūra, ir tiems, kam skauda rankas apdorojant didelį kiekį grybų. Paruošimas trunka vos kelias minutes, o rezultate – švarūs grybai, be smėlio, be papildomo fizinio darbo.
Kodėl voveraitės dažnai būna nešvarios?
Jūs suprantate, kad voveraitės auga miško pakraščiuose, dažnai palaidotos žolėje, šakelėse ir smėlyje. Šios ypatybės suteikia joms unikalų skonį, tačiau kartu prideda vargo: norint jų patikrinti ir išvalyti, tenka eikvoti brangų laiką. Nepakankama priežiūra reiškia nusistovėjusius smėlio grūdelius, nematomus akimis, kurie vėliau sprogsta jūsų lėkštėje.
Šių grybų valymas yra ne tik nuobodu, bet ir dažnai neduoda norimo rezultato. Ir nors norisi matyti švarų grybą, vietoje to lieka papildomos smėlio granulės, kurios gali gadinti patiekalą. Bet tai nieko! Užteks žinoti vieną paprastą būdą ir viskas pasikeis. Voveraitės gali būti ne tik skanios, bet ir švarios, be papildomo rankų darbo.
Greitas, bet efektyvus saldusis voveraičių plovimo būdas
Ši technika, kurią naudoja net garsūs virtuvės vardai, įkūnija paprastą idėją: greitai, švelniai, efektyviai. Pradėkite nuo sąlyčio: į didelį dubenį sudėkite kruopščiai rankomis nuskintus grybukus. Net negalvodami, kad jau švarūs – leiskite procesui padėti sau.
Į voveraites berkite šaukštą druskos. Ji padeda atpalaiduoti smėlio daleles nuo grybo kūno ir ima kristi. Tuomet užpilkite parūgštintą karštą, bet ne verdantį vandenį, jis padaro smėlio grūdus sunkesnius ir jie ners į vandenį.
Švelniai pakratykite voveraites 10–15 sekundžių. Tik jokio plakimo. Miško aromatai lieka, bet smėlis krenta į dubenį. Tada su sieteliu išimkite voveraites, palikdami nešvarumus apačioje. Jei reikia, pakartokite procesą kelis kartus, kol vandens paviršius bus permatomas ir be smėlio, o voveraitės švarios.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti