Šitas desertas pavergs ne tik vaikus: puikus receptas ir net nereikės kepti, o skonis kaip iš pasakos

Lina Snarskienė , 2025-08-01, 17:55
0
Šitas desertas pavergs ne tik vaikus: puikus receptas ir net nereikės kepti, o skonis kaip iš pasakos

Kai karšta ir net mintis apie įkaitintą orkaitę kelia prakaitą, norisi kažko saldaus, bet paprasto. Tokiu atveju į pagalbą atskuba šitas spalvotas, žaismingas ir visiškai orkaitės nereikalaujantis tortas. Pavadinimas? Smurfo tortas. Taip, jis iš tiesų atrodo taip, lyg būtų atkeliavęs tiesiai iš mėlynojo animacinio pasaulio.

Nors iš pirmo žvilgsnio jis atrodo lyg sukurtas vaikams, realybė tokia – paragavę suaugusieji irgi ima slapta lankytis prie šaldytuvo, tikrindami, ar dar liko nors gabalėlis. Jis toks gaivus, toks švelnus ir toks kreminis, kad net savaitės viduryje pasijunti tarsi per gimtadienį.

Ir geriausia dalis? Jokių įmantrių žingsnių, jokių pyrago formų su dvylika detalių. Viskas paprasta, aišku, bet rezultatas – tarsi iš konditerijos meistro rankų.

Kodėl verta jį pagaminti bent kartą

Šitas šaltas sūrio tortas su arbatiniu sausainių pagrindu ne tik gražiai atrodo, bet ir žadina visus pojūčius. Spalva – intensyviai mėlyna, tarsi iš dangaus ar pasakos. Skonis – švelniai saldus, su grietinėlės lengvumu ir vaisišku atspalviu.

Vaikai jį pamils už spalvas ir skonį, o suaugę – už tai, kad viskas vyksta be jokio vargo. Be to, šis tortas tinka bet kokiai progai – savaitgalio pietums, vaikų gimtadieniui, net šventei darbe. Ir taip, jis puikiai atrodo nuotraukose.

Reikės šių ingredientų

Torto masei:

  • 2 mėlynių skonio želė pakeliai
  • 600 ml verdančio vandens
  • 500 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)
  • 0,5 stiklinės cukraus pudros
  • 1 kg kreminės varškės (rikota, maskarponė)

Mėlynai želės dekoracijai viršuje:

  • 2 mėlynių skonio želė pakeliai
  • 800 ml verdančio vandens

Pagrindui:

  • 250 g abatinių sausainių

Papuošimui:

  • Šviežių mėlynių
  • Mėtos lapelių

Kaip pasigaminti

Pirmiausia į dubenį suberkite du pakelius mėlynių skonio želė, užpilkite 600 ml verdančio vandens ir labai gerai išmaišykite. Šį mišinį atidėkite, kad visiškai atvėstų. Tuo metu pasirūpinkite plakama grietinėle – ji turi būti gerai atšaldyta, kad išplaktų iki standumo. Plakant palaipsniui įberkite cukraus pudros – pusę stiklinės bus visiškai pakankamai.

Kai grietinėlė jau standi, po truputį dėkite varškę ir nuolat sukite masę mikseriu, kad gautumėte vientisą ir švelnią konsistenciją. Tuomet, kai želė jau atvėsusi, ją supilkite į gautą grietinėlės ir varškės mišinį. Dar kartą viską perplakite – kol taps idealiai vientisa.

Toliau pasiruoškite formą: imkite kepimo skardą, maždaug 28 x 18 centimetrų dydžio, išklokite ją kepimo popieriumi. Dugną išdėliokite abatiniais sausainiais, kad susidarytų tvirtas pagrindas. Ant jo supilkite pusę sūrio masės ir tolygiai paskirstykite. Dėkite formą į šaldytuvą – apie pusvalandžiui.

Kai pirmasis sluoksnis jau sutvirtėjęs, išimkite formą, sudėliokite dar vieną sausainių sluoksnį ir supilkite likusią masę. Vėl viską dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tuo metu pasiruoškite viršutinę želė dalį – du pakelius želė užpilkite 800 ml verdančio vandens, maišykite, kol ištirps, ir palikite vėsti. Svarbu nepamiršti, kad želė turi pradėti tirštėti, bet dar nebūti visiškai standi. Tik tuomet ją supilkite ant viršutinio torto sluoksnio. Jeigu skystis bus per skystas, jis gali susigerti į sūrio masę ir sugadinti išvaizdą.

Kai viršutinis sluoksnis supiltas, tortą dėkite į šaldytuvą visai nakčiai – per tiek laiko jis idealiai sustings ir atrodys nepriekaištingai. Kitą dieną galite papuošti šviežiomis mėlynėmis bei keliais mėtos lapeliais – ir skonis, ir vaizdas privers visus išsižioti. Desertas paruoštas!

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas