Kvapnios ir minkštos bandelės vaikams į mokyklą, labai paprastas receptas be jokių gudrybių

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Kvapnios ir minkštos bandelės vaikams į mokyklą, labai paprastas receptas be jokių gudrybių

Rytai su skubėjimu, kuprinės, pamokų tvarkaraščiai ir pusiau suvalgyti pusryčiai – viskas taip pažįstama tiems, kas augina mokyklinio amžiaus vaikus. Viena, ką galima padaryti – paruošti gardų, sotų ir vaiko mėgstamą užkandį į pietų dėžutę. Tokį, kuris nedingsta iš kuprinės neparagautas.

Kvapnios, minkštos ir purios namuose keptos bandelės – tai ne tik desertas ar skanėstas, bet ir tikras išsigelbėjimas. Jos sočios, bet neapsunkinančios, ilgai išlieka minkštos ir puikiai tinka tiek su arbata, tiek vienos. O svarbiausia – jas galima išsikepti iš paprastų produktų be jokio ypatingo pasiruošimo.

Toks receptas patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Net jei nesate patyręs kepėjas, šios bandelės pavyks, jei tik pasitikėsite procesu ir leisite tešlai pakilti ramiai ir be skubos. Štai visas receptas, kurį verta išsisaugoti.

Purios bandelės – paprastai ir aiškiai

Reikės šiems ingredientams:

Tešlai:

  • 200 ml šilto vandens
  • 200 ml šilto pieno
  • 120 g cukraus
  • 10 g sausų mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 90 ml aliejaus
  • 800 g kvietinių miltų

Viršui aptepti:

  • 50 g sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai pieno
  • 2 kiaušinių tryniai

Kaip paruošti – viskas po ranka

Į didelį dubenį supilkite šiltą pieną ir vandenį. Įberkite cukrų, sausas mieles ir išmaišykite. Palikite apie 15 minučių šiltoje vietoje, kad mielės suaktyvėtų – paviršiuje turi pasirodyti burbuliukai.

Kai mielės pradeda veikti, supilkite likusį cukrų, druską, baltymus, aliejų ir dalimis suberkite miltus. Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta, elastinga ir nelips prie rankų. Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje vienai valandai, kad iškiltų.

Kai tešla padvigubėja, padalinkite ją į aštuonias lygias dalis. Leiskite joms pastovėti dar 15 minučių, bus lengviau formuoti. Tuomet kiekvieną dalį iškočiokite plonai, patepkite lydytu sviestu, perpjaukite pusiau ir suformuokite bandeles pagal savo norimą formą.

Galutinis etapas – krosnelė daro savo darbą

Kai bandelės jau suformuotos, palikite jas dar 15 minučių šiltoje vietoje – tuo metu galima įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Prieš kepimą viršų aptepkite trynio ir pieno mišiniu.

Kepkite apie 30 minučių, kol bandelės gražiai pagels. Jas galima išimti iš orkaitės vos tik paviršius tampa aukso spalvos. Jei norite dar daugiau aromato – iškart išėmus galite patepti papildomu sviestu, kad plutelė būtų dar švelnesnė.

Vaikams patiks, suaugusieji norės dar

Šios bandelės ne tik skanios – jos ilgai išlieka minkštos ir šviežios. Galima į vidų įdėti šokolado gabalėlį, banano griežinėlį ar obuolio skiltelę, bet ir be nieko jos tiesiog tirpsta burnoje. Tai puikus sprendimas pusryčiams, pietums ar net šiltam vakarui su arbatos puodeliu.

Dieną pradėti su ką tik iškeptu kvapu virtuvėje – gera ne tik vaikams, bet ir visai šeimai. Bandelės – tai ne tik skonis, bet ir šiluma. O šiluma iš namų – pati skaniausia.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas