Japoniški vištienos kukuliai, dėl kurių pamiršite apie kotletus, skonis stebina nuo pirmo kąsnio

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Japoniški vištienos kukuliai, dėl kurių pamiršite apie kotletus, skonis stebina nuo pirmo kąsnio

Kartais galvoje visiškai tuščia – ką šiandien gaminti vakarienei? Norisi kažko naujo, skanaus, bet ir nesudėtingo. Tokiais atvejais pats metas pasidairyti į rytus – Japonijoje populiarūs greiti, bet labai skoningi mėsos patiekalai. Vienas jų taip įstrigo mūsų virtuvėje, kad tapo kone savaitiniu šeimos tradicijos akcentu.

Šis japoniškas receptas nereikalauja nei brangių produktų, nei virtuoziškų įgūdžių. Gaminamas per trumpą laiką, bet skonis – tarsi iš restorano. Tai puiki išeitis, kai norisi pradžiuginti namiškius kažkuo nauju, neatsisakant patogumo. O kai jau išbandyta – norisi kartoti vėl ir vėl.

Daug kas sako, kad tai geriausias atrastas patiekalas per pastaruosius metus. Jei vištiena virtuvėje jau pabodusi, šie japoniški kukuliai atveria visai kitą skonio pusę – švelnūs, kvapnūs, su saldžiarūgščiu padažu. Tinka tiek su ryžiais, tiek kaip užkandis.

Lengvas receptas su netikėtai puikiu rezultatu

Pats gaminimo procesas neužima daug laiko – vos keli žingsniai ir vakarienė paruošta. Produktai lengvai randami bet kuriame prekybos centre, todėl galima imtis darbo iškart. Štai ko reikės:

Kukuliams:

  • 0,5 kg maltos vištienos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas tarkuoto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo
  • 1 kiaušinis
  • 2 žaliosios svogūnų dalys
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Padažui:

  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas sake (galima keisti balzaminiu actu ar obuolių actu)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 3 šaukštai sojos padažo

Pirmiausia sumaišomos visos kukulių sudedamosios dalys į vientisą masę. Iš gautos masės formuojami nedideli kukuliai, kurie kepami keptuvėje tol, kol gražiai apskrunda. Kol kukuliai kepa, atskirame puode sumaišomos visos padažo sudedamosios dalys.

Kaitinama ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek sutirštėja. Kai padažas paruoštas, supilamas ant apkeptų kukulių ir dar keletą minučių viskas patroškinama, kad skoniai susijungtų. Rezultatas – kvapnūs, minkšti, salstelėję vištienos kukuliai, kurie tikrai netaps vienkartiniu bandymu.

Su kuo patiekti? Variacijų daugiau nei viena

Šiuos japoniškus kukulius galima pateikti įvairiai – vienas populiariausių būdų yra su virtais ryžiais. Tačiau puikiai tinka ir kartu su ramen makaronais ar net ryžių makaronų salotomis.

Norint išgauti dar stipresnį įspūdį, kukulius galima suverti ant medinių pagaliukų ir patiekti kaip užkandį – tai itin patiks vaikams ar svečiams.

Jeigu norisi daugiau spalvų, galima į pačius kukulius įmaišyti smulkintų daržovių – tarkuotos morkos, raudonosios paprikos ar net šiek tiek sūrio. Norintiems aštresnio varianto, tiks čili pipiras arba šaukštelis aitriosios pastos.

Šis receptas puikiai įsilieja į šeimos virtuvę, nes sujungia paprastumą ir išskirtinumą. O svarbiausia – gaminimas teikia malonumą, o rezultatas džiugina visus aplink stalą.

Norintieji išbandyti kažką naujo, tikrai nesuklys. Ir kas žino – gal tai taps nauju savaitgalio tradicijos akcentu jūsų namuose.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas