Prisijunkite
Prisijunkite
Pirmieji lietuviški smidrai ir pirmosios šiltnamiuose sunokusios braškės jau pasiekė lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynas – šios ankstyvos lietuviškos sezoninės gėrybės skelbia taip pasiilgtą šviežio ir kvapnaus vietinio derliaus sezono pradžią.
„Lietuvos ūkiuose užauginti smidrai „Maxima“ parduotuves šiemet pasiekė maždaug savaite anksčiau nei pernai. Kiekvieną savaitę į parduotuves pristatomi jų kiekiai vis daugėja – atkeliauja ne tik tradiciniai žali smidrai, bet ir balti bei violetiniai.
Šviežias pirmasis lietuviškų braškių derlius šiemet irgi netikėtai ankstyvas – paprastai jų derlius prasidėdavo įpusėjus gegužei, o pirmųjų kokybiškų lietuviškų braškių didžiosiose tinklo parduotuvėse turėjome jau pirmąją šio mėnesio dieną“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė.
„Maximos“ atstovė primena, kad lietuviški smidrai ir vietiniuose ūkiuose sunokusios braškės po pirmųjų lietuviško šviežio derliaus šauklių, trumpavaisių agurkų, žymi įsibėgėjantį Lietuvoje užaugintų gėrybių sezoną, kai pirkėjai vis daugiau sulaukia pasiilgtų lietuviškų vaisių, daržovių bei uogų ar net grybų.
Šviežios lietuviškos gėrybės į lentynas – tiesiai iš lysvių
Braškės ir delikatesiniai smidrai iš vietinių ūkių į parduotuves atkeliauja itin greitai. Pavyzdžiui, smidrai auga labai sparčiai – jų derlius nuimamas kasdien, o jeigu oro temperatūra perkopia 25 laipsnius, šie nurenkami net ir dukart per dieną. Vakare nurinkti smidrai jau kitos dienos ankstyvą rytą atvyksta į „Maximos“ naująjį šviežio maisto logistikos centrą, kuriame tik po kruopščiai atliktos gautų daržovių kokybės patikros, jos yra išsiunčiamos nugulti į prekių lentynas.
„Taip pat greitai į lentynas atkeliauja ir lietuviškos braškės. Mūsų ilgamečiai partneriai, braškių augintojai pabrėžia, kad trumpa tiekimo grandinė į „Maximos“ parduotuves leidžia jiems auginti kitokias veisles nei importuojamos uogos – saldesnes ir kvapnesnes, bet gležnesnes, todėl nemėgstančias ilgų kelionių. Būtent todėl pirkėjai prioritetą teikia lietuviško derliaus skonio savybėms“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Pirmosios lietuviškos braškės pirkėjams siūlomos nedidelėmis 200 gramų pakuotėmis, o įsibėgėjus sezonui, bus galima įsigyti ir didesnių, 450 gramų pakuočių. Tuo tarpu lietuviški smidrai „Maxima“ parduotuvėse pirkėjams siūlomi sveriami – kiekvienas gali pasirinkti individualų pageidaujamą kiekį.
Kaip namuose taisyklingai laikyti šviežias braškes ir smidrus?
„Pirmą lietuvišką smidrų ir braškių derlių pirkėjai pasitinka su dideliu entuziazmu. Džiaugiamės, kad įsibėgėjant sezonui, smidrų ir braškių į parduotuves atvyks vis daugiau, tad pirkėjai galės jais mėgautis su kaupu. Be to, pastebime, kad neretai pasiilgus pirmųjų lietuviškų gėrybių jų įsigyjama daugiau nei pavyksta vienu kartu suvalgyti, tad puiki proga po šaltojo sezono prisiminti ir kaip taisyklingai laikyti braškes bei smidrus namuose“, – atkreipia dėmesį I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Pasak jos, parsineštus smidrus būtina laikyti šaldytuve, šviežio maisto skyrelyje, o norint, kad ūglių galai nekietėtų, smidrus geriausia pamerkti į stiklinę su šiek tiek vandens. Yra ir kitas būdas – šaldytuve smidrus laikyti susuktus į sudrėkintą rankšluostėlį. „O norint kitai dienai atsidėti šviežių braškių, jas reikėtų laikyti šaldytuve neplautas, sudėtas į erdvų indą, kad uogos vienos kitų nespaustų“, – priduria ji.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti