Prisijunkite
Prisijunkite
Pernokusios bananų žievelės dažnai keliauja tiesiai į šiukšlių dėžę, nes juk nevalgomas dalykas, tiesa? Bet čia ir prasideda viena didžiausių virtuvės klaidų. Ši dalis vaisiaus slepia kur kas daugiau, nei iš pirmo žvilgsnio atrodo.
Bananų žievelėse yra ir skaidulų, ir antioksidantų, o šiek tiek paruošus – net ir malonaus skonio. Nereikia iškart jų trinti kaip gyvulių pašaro. Su trupučiu prieskonių jos tampa desertiniu pagardu ar net džemu.
Jeigu turi kelis pernokusius bananus, tuomet panaudok ne tik minkštimą. Pažaisk su žieve. Ji puikiai tinka tiems, kurie nori mažinti atliekas, bet nenori aukoti skonio.
Bananų žievelių kremas
Smulkiai supjaustyk žieveles, virink su vandeniu, cukrumi ir cinamonu apie pusvalandį. Sutrink blenderiu, pagardink citrina. Tepk ant skrebučio, varškės ar net košės – neatskirtum nuo slyvų džemo.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti