Prisijunkite
Prisijunkite
Niekas taip neprimena vasaros kaip traškūs vafliai, aplipę cukraus pudra ar padengti kalnu plakamosios grietinėlės ir uogų. Vis dėlto bandymai atkartoti šį malonumą namuose dažnai baigiasi nusivylimu. Vietoje lengvų ir traškių gauname guminę masę, kurią valgyti norisi tik iš mandagumo.
Vis daugiau namų kepėjų pastebi, kad pagrindinis skirtumas tarp sėkmės ir nesėkmės slypi ne brangiuose ingredientuose, o paprastame triuke. Bulvių krakmolas – tai mažas, bet reikšmingas priedas, kuris keičia tešlos struktūrą ir leidžia išgauti gofrus, kurie traškūs išorėje, bet viduje – minkšti ir purūs.
Be to, svarbu ir technika. Kad kepiniai būtų tokie, kaip turėtų būti, reikia tinkamos galios vaflinės – tik tada paviršius bus lengvai apskrudęs, o ne tik vos vos apšilusios kvietinės formelės. Kai viskas padaryta teisingai – skonis tikrai nenusileidžia net geriausiam pajūrio kiosko versijai.
Vafliai, kurie pranoksta pajūrio kioskus
Reikės:
Pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sumaišykite su pienu ir tirpintu, šiek tiek pravėsusiu sviestu. Atskirame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską. Į sausą mišinį supilkite skystus ingredientus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į paruoštą tešlą, stengiantis išlaikyti jos purumą. Vaflinę įkaitinkite, patepkite aliejumi, supilkite dalį tešlos ir kepkite, kol paviršius taps gražiai apskrudęs. Patiekite dar karštus – su plakta grietinėle, šviežiomis uogomis, sirupu ar kuo tik širdis geidžia.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti