Pamirškite saldžius blynelius, šis sotus įdaras nustebins net didžiausius skeptikus

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Pamirškite saldžius blynelius, šis sotus įdaras nustebins net didžiausius skeptikus

Daugeliui blyneliai asocijuojasi su saldžiu varškės ar uogienės įdaru, tačiau jie gali tapti ir nuostabiu sočiu patiekalu. Jei norisi nustebinti šeimą ar draugus, verta išbandyti pikantišką variantą – blyneliai su gyros vištiena, daržovėmis, aromatingais prieskoniais ir tirpstančiu sūriu.

Visa tai supakuota į plonus, elastingus blynelius, kuriuos galima dar ir trumpai pakepti orkaitėje, kad skonis taptų dar intensyvesnis. Toks patiekalas tinka ir savaitgalio pietums, ir vakarienei po darbo dienos. Paruošti jį nėra sudėtinga, o rezultatas garantuoja sotumą bei puikų skonį. 

Vištiena, daržovės ir sūris sukuria puikią tekstūrų ir skonių harmoniją, o blynelių tešla čia atlieka ne tik „apvalkalo“, bet ir skonio dalį. Svarbiausia – tinkamai paruošti tešlą, kad blyneliai būtų ploni, bet nesuplyštų sukant. Tokiu atveju jie puikiai sutalpins ir sultingą įdarą, ir papildomą sūrio sluoksnį.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

  • 1 kiaušinis
  • arbatinis šaukštelis aliejaus
  • 150 ml gazuoto vandens
  • 250 g kvietinių miltų
  • 400 ml pieno
  • žiupsnelis druskos

Kiaušinį suplakite su pienu ir gazuotu vandeniu, suberkite miltus bei druską, išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite aliejų ir palikite 15 minučių, kad tešla „pailsėtų“. Keptuvę gerai įkaitinkite, kepkite plonus blynelius be papildomo riebalų kiekio.

Įdarui:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio gyros
  • pusė raudonos paprikos
  • pusė raudonojo svogūno
  • skiltelė česnako
  • pusė arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 3 marinuoti agurkai
  • 150 g fermentinio sūrio (gouda ar mocarela)
  • 2 šaukštai aliejaus, druska, pipirai.

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Išmaišykite ir palikite 10-15 minučių. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, papriką ir marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais, kukurūzus nusunkite, o sūrį sutarkuokite.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite svogūną, trumpai pakepinkite, tuomet sudėkite česnaką ir vištieną. Kepkite, kol mėsa taps minkšta, bet neišsausės. Suberkite raudonėlį, papriką, agurkus bei kukurūzus, viską trumpai patroškinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Ant kiekvieno blynelio dėkite tarkuoto sūrio, porciją įdaro ir susukite norima forma – į ritinėlį ar vokelį. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.

Patiekite su česnakiniu padažu ar šviežių daržovių salotomis. Rezultatas – sotus, aromatingas patiekalas, kuris tikrai pakeis jūsų požiūrį į tradicinius blynelius.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas