Pigu, greita ir neįtikėtinai skanu: šis desertas iš kelių produktų užkariavo mūsų šeimą, sužinokite, kaip pagaminti

Lina Snarskienė , 2025-06-11, 12:59
0
Pigu, greita ir neįtikėtinai skanu: šis desertas iš kelių produktų užkariavo mūsų šeimą, sužinokite, kaip pagaminti

Karštą vasaros popietę nėra nieko geresnio nei lengvas, gaivus ir saldus desertas. Ypač tada, kai jis kvepia vaikyste, senu sodu ir šviežiomis citrinomis. Būtent tokį desertą gamindavo mano močiutė.

Ji niekada neperkraudavo receptų — viskas buvo paprasta, bet tobula. Citrinos kvapas pasklisdavo po visus namus, o arbatiniai sausainiai švelniai sugerdavo kiekvieną kremišką sluoksnį. Skonis išliko atmintyje iki šiol.

Jei ieškote deserto be kepimo, kuris tikrai nustebins svečius ir artimuosius — šis močiutės receptas bus nepakeičiamas. Minkštas, kvapnus, su subtilia rūgštele ir namų jaukumo dvelksmu.

Ingredientai ir pasiruošimas

Šiam desertui nereikės orkaitės, bet tikrai prireiks šiek tiek kantrybės, kol kremas sustings. Visa kita – vienas malonumas. Produktai paprasti, daug jų tikrai turėsite namuose.

Jums reikės:

  • 200 g paprastų arbatinių sausainių;
  • 500 ml pieno;
  • 100 g cukraus;
  • 80 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės.

Jei norėsis, galite dar pagardinti vanilės ekstraktu, trupučiu migdolų aromato ar net baltu šokoladu. Kai kurie dar įterpia uogienės sluoksnį – viskas priklauso nuo nuotaikos.

Žingsnis po žingsnio

Į nedidelį puodą supilkite 350 ml pieno, cukrų ir citrinos žievelę. Užvirinkite, tuo pat metu kitame dubenyje suplakite likusį pieną, citrinų sultis, krakmolą ir kiaušinių trynius. Kai pienas puode ims burbuliuoti, po truputį įmaišykite plaktą mišinį. Viską maišykite, kol kremas sutirštės – tai užtruks kelias minutes.

Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuo metu kvadratinės 20 x 20 cm formos dugną išklokite sausainiais. Užtepkite pirmą kremą, paskui vėl sausainiai, vėl kremas, kol viską sunaudosite. Svarbu, kad viršuje liktų kremas.

Palikite desertą kambario temperatūroje, tada padėkite į šaldytuvą bent keturioms valandoms, bet idealiausia – per naktį. Prieš patiekiant papuoškite citrinos griežinėliais ir mėtų lapeliais. Bus ne tik skanu, bet ir gražu.

Kodėl verta išbandyti šį receptą bent kartą

Šis desertas tiks visiems, kas pavargo nuo sunkių tortų ar sausainių kalnų. Jis lengvas, bet kartu sotus. Gaivus, bet su saldžia nata. Ir, svarbiausia – be jokio kepimo.

Puikiai tiks šeimos savaitgaliui, pavakariams sode ar net vasaros šventei. Jei turėsite vaikų – būkite tikri, jie prašys pakartoti. Jeigu suaugę – pagirs paprastumą ir balansą tarp rūgštumo bei saldumo.

Tai vienas iš tų receptų, kuriuos užsirašote į sąsiuvinį, o po to perduodate toliau. Nes kai desertas turi istoriją, jis būna dar skanesnis.

Ar patiko šis įrašas?
 
Temos: Receptai

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas