Skonis, kuris sprogdina internetą: ar tu pasiruošęs paragauti tai, apie ką šią vasarą kalbės visi?

Lina Snarskienė , 2025-05-13, 17:54
0
Skonis, kuris sprogdina internetą: ar tu pasiruošęs paragauti tai, apie ką šią vasarą kalbės visi?

Ar tau teko girdėti apie baltąjį vyną su šaldytais jalapenais? Ne, tai ne juokas, o realus gėrimas, kuris šiuo metu naršo vasaros vakarėlių meniu. Ir, panašu, dalina žmones į dvi stovyklas.

Socialiniai tinklai jau sprogsta nuo vaizdo įrašų su stiklinėmis, kuriose skęsta žali pipirai. Žmonės giriasi atradę naują aštrų gyvenimo būdą, o kiti tiesiog gūžčioja pečiais ir ieško skrandžio tablečių. Viskas priklauso nuo to, ar tau patinka netikėtumai.

Vieniems tai tiesiog šou dėl šou – įdomu, bet tik kartą. Kiti sako, kad daugiau niekada nebegers baltojo vyno be pipirų. Kaip bebūtų, šis gėrimas sugebėjo užkariauti dėmesį ir tapo bene ryškiausiu vasaros gėrimų pokštu.

Kaip gimsta internetiniai skonio eksperimentai?

Viskas prasidėjo balandžio mėnesį. „TikTok“ platformoje vienas po kito ėmė dygti vaizdo įrašai su žmonėmis, pilančiais sauvignon blanc į taures, o paskui į jas metančiais šaldytus jalapeno griežinėlius. Skamba kaip pokštas, bet šis derinys greitai išpopuliarėjo.

Skonis, kaip ir nuomonės, pasirodė labai įvairus. Vieniems tai atgaiva su lengvu aštrumu, kitiems – priminė agurkų marinatą ar kepsnio padažą. Bet būtent ta reakcijų įvairovė pavertė šį gėrimą ne tik topu, bet ir tema, apie kurią norisi pasiginčyti.

Išprovokuoti skoniai – išprovokuotos emocijos

Žmonės visada ieško naujų skonių, bet kai kurie eksperimentai peržengia ribas. „Jalapeno sauvignon blanc“ yra kaip tatuiruotė, kai kurie pasidaro ir nesigaili, kiti po savaitės bando nusivalyti. Komentarai šiam gėrimui irgi dviprasmiški.

Viename vaizdo įraše autorius rašo, kad tai „10 iš 10“. Kitas sako, jog dabar paprastas baltasis vynas atrodo nuobodus. Tačiau komentaruose atsiranda ir visai kitokių emocijų: garantuotas rėmuo, močiutė italė apsiverstų kape – skamba ne kaip pagyros.

Bet net skeptikai kartais pasiduoda smalsumui. Kai kurie komentuoja, kad išbandys vien iš principo. Jei įprasti kokteiliai nusibodo, kodėl gi nepažaidus su pipiru stiklinėje?

Ar šis gėrimas išgyvens iki rudens?

Turbūt ne, kaip ir dauguma „TikTok“ madų, šis skonis yra sezoninis. Vasarą žmonės nori kažko gaivaus, naujo, kitokio. O kai atšals – galbūt atsiras kitas triukas. Bet kol kas,„Jalapeno sauvignon blanc“ tikrai karaliauja. Ar tu pasiruošęs užmerkti akis, įkvėpti giliai ir leisti pipirui pakeisti tavo vasaros skonį?

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas