Ta stambi brokolio dalis, kurią nupjauni be gailesčio: vienas skaniausių ingredientų sriubai ar vakarienei

Lina Snarskienė , 2025-06-17, 07:14
0
Ta stambi brokolio dalis, kurią nupjauni be gailesčio: vienas skaniausių ingredientų sriubai ar vakarienei

Brokoliams dažniausiai nuojaunam žiedynus, o kotą – į kompostą. Nors būtent jis turi tą malonų, lengvai saldų skonį. Tik reikia juos nuvalyti.

Patiekti galima ir kaip sriubą, ir kaip garnyrą. Supjaustyti griežinėliais ir kepti orkaitėje, kaip traškias daržoves. Arba virti kartu su bulve ir blenderiu sutrinti iki tirštos sriubos.

Taupiai, sveikai ir be atliekų – kartais viskas prasideda nuo vieno brokolio.

Brokolių kotų sriuba

Reikės:

  • 2 brokolių kotai (nulupti)
  • 1 bulvė
  • 1 svogūnas
  • 1 litras daržovių sultinio
  • druska, pipirai, šlakelis grietinėlės

Apkepink daržoves, supilk sultinį, virink kol suminkštės, sutrink blenderiu. Patiek su skrebučiu arba tarkuotu sūriu ant viršaus.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas