Nereikės net orkaitės: vasariškas persikų desertas, kuris tiesiog tirpsta burnoje ir nepalieka abejingų

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Nereikės net orkaitės: vasariškas persikų desertas, kuris tiesiog tirpsta burnoje ir nepalieka abejingų

Vasaros pabaiga – pats tinkamiausias metas mėgautis persikais. Šie vaisiai ne tik saldūs ir sultingi, bet ir puikiai tinka įvairiems desertams. Jei ieškote recepto, kuris būtų lengvas, greitas ir nereikalautų orkaitės, persikų desertas taps puikiu pasirinkimu. Jis suteiks jūsų stalui gaivos, o pagaminti jį sugebėsite be jokių ypatingų įgūdžių.

Tokio deserto privalumas tas, kad jis yra itin švelnios tekstūros, o vaisių natūralus saldumas puikiai dera su lengvu kremu. Net jei nesate konditerijos meistras, šį receptą įveiksite nesunkiai. Svarbiausia – turėti šviežių, prinokusių persikų, kurie suteiks desertui sodrų skonį.

Tai puikus pasirinkimas ne tik šeimos pietums, bet ir svečių vakarienei. Šis desertas atrodo elegantiškai, tačiau pagaminamas vos per kelias minutes, todėl sutaupysite laiko, bet vis tiek nustebinsite savo artimuosius.

Kokius ingredientus reikės pasiruošti

Norint paruošti šį vasarišką persikų desertą, jums prireiks vos kelių paprastų produktų, kuriuos nesunkiai rasite savo virtuvėje.

Ingredientai:

  • 700 ml pieno
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 2 persikai
  • 6 sausainiai
  • 1 šaukštas cukraus (karamelizavimui)
  • 40 g sviesto

Pirmiausia persikus supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į plaktuvą. Įpilkite pieno, suberkite kukurūzų krakmolą bei cukrų. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Tuomet šį mišinį supilkite į puodą ir, maišydami ant silpnos ugnies, pakaitinkite iki užvirimo. Masė sutirštės ir primins kremą.

Formos dugną padenkite sutrupintais sausainiais. Ant jų supilkite karštą persikų masę. Desertą palikite šaldytuve, kad jis atvėstų ir sustingtų.

Papildomas skonis – karamelizuoti persikai

Norėdami, kad desertas būtų dar ypatingesnis, galite jį papuošti karamelizuotais persikais. Į keptuvę įdėkite sviestą, suberkite šaukštą cukraus ir sudėkite supjaustytus vaisius. Juos lengvai patroškinkite 2-3 minutes, kol susidarys karamelinė glazūra.

Šiuo mišiniu papuoškite atvėsusį desertą. Tokiu būdu gausite ne tik švelnų, bet ir lengvai traškų viršutinį sluoksnį, kuris desertui suteiks dar daugiau skonio ir aromato.

Vasaros skonis jūsų lėkštėje

Šis desertas puikiai atskleidžia, kodėl verta pasinaudoti vaisių sezonu. Persikai ne tik suteikia saldumo, bet ir prisotina organizmą vitaminais bei mineralais. Jų derinys su lengvu kremu paverčia šį patiekalą idealia vasaros pabaigos puošmena.

Jei dar nesate gaminę nieko panašaus, būtinai išbandykite šį receptą. Jis taps jūsų vasaros atradimu, o galbūt net nauja tradicija, kurią kartosite kasmet.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas