Šis bulvinių blynų receptas pavergs visus: paslaptis slypi šiuose dviejuose ingredientuose

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Šis bulvinių blynų receptas pavergs visus: paslaptis slypi šiuose dviejuose ingredientuose

Bulviniai blynai yra patiekalas, kuris daugeliui primena namų šilumą ir vaikystės skonius. Jie tinka tiek greitai vakarienei, tiek savaitgalio pietums, o jų paprastumas leidžia eksperimentuoti ir atrasti naujų derinių.

Tradiciškai blynai gaminami iš bulvių, kiaušinio, miltų ir prieskonių, tačiau yra du netikėti ingredientai, kurie visiškai pakeičia jų tekstūrą ir skonį. Įprasti traškūs blyneliai tampa purūs, minkšti ir įgauna subtilų poskonį.

Šiandien siūlome receptą, kuris leis pagaminti bulvinius blynus visiškai naujai – jie nustebins tiek jus, tiek svečius prie stalo.

Paslaptis slypi papildomuose ingredientuose

Pirmasis ypatingas priedas – pienas. Juo nuplikomos sutarkuotos bulvės, todėl jų masė tampa vienodesnė, o blynų vidus – švelnesnis ir kremiškesnis.

Antrasis priedas – šviežios mielės. Jos sukuria tešlos purumą, blynai kepdami pakyla ir tampa panašūs į mažus mielinius blynelius. Mielės suteikia ir vos juntamą riešutinį poskonį, kuris pabrėžia bulvių skonį.

Receptas

Ingredientai:

  • 1 kg  bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 4-5 šaukštai miltų
  • 100 ml pieno
  • 20 g šviežių mielių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • druska, pipirai pagal skonį
  • aliejus kepimui

Bulves sutarkuokite smulkia tarka ir lengvai nuspauskite, kad pasišalintų dalis skysčio. Pieną pašildykite, užpilkite juo bulves ir išmaišykite – masė taps vienodesnė ir švelnesnė. Atskirame indelyje paruoškite raugą: sumaišykite mieles su šaukštu šilto pieno, šaukštu miltų ir cukrumi, palikite 15 minučių, kad suputotų. 

Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, įmaišykite raugą, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, šaukštu dėkite masę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol blyneliai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. 

Bulviniai blynai puikiai dera su grietine ar graikišku jogurtu. Juos galima patiekti ir su grybų ar krapų padažu, gardinti šviežiu varškės užtepu su žalumynais. Mėgstantys saldžiai gali apibarstyti cukrumi arba patiekti su obuoliene.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas