Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Bulviniai blynai yra patiekalas, kuris daugeliui primena namų šilumą ir vaikystės skonius. Jie tinka tiek greitai vakarienei, tiek savaitgalio pietums, o jų paprastumas leidžia eksperimentuoti ir atrasti naujų derinių.
Tradiciškai blynai gaminami iš bulvių, kiaušinio, miltų ir prieskonių, tačiau yra du netikėti ingredientai, kurie visiškai pakeičia jų tekstūrą ir skonį. Įprasti traškūs blyneliai tampa purūs, minkšti ir įgauna subtilų poskonį.
Šiandien siūlome receptą, kuris leis pagaminti bulvinius blynus visiškai naujai – jie nustebins tiek jus, tiek svečius prie stalo.
Paslaptis slypi papildomuose ingredientuose
Pirmasis ypatingas priedas – pienas. Juo nuplikomos sutarkuotos bulvės, todėl jų masė tampa vienodesnė, o blynų vidus – švelnesnis ir kremiškesnis.
Antrasis priedas – šviežios mielės. Jos sukuria tešlos purumą, blynai kepdami pakyla ir tampa panašūs į mažus mielinius blynelius. Mielės suteikia ir vos juntamą riešutinį poskonį, kuris pabrėžia bulvių skonį.
Receptas
Ingredientai:
1 kg bulvių
1 kiaušinis
4-5 šaukštai miltų
100 ml pieno
20 g šviežių mielių
1 šaukštelis cukraus
druska, pipirai pagal skonį
aliejus kepimui
Bulves sutarkuokite smulkia tarka ir lengvai nuspauskite, kad pasišalintų dalis skysčio. Pieną pašildykite, užpilkite juo bulves ir išmaišykite – masė taps vienodesnė ir švelnesnė. Atskirame indelyje paruoškite raugą: sumaišykite mieles su šaukštu šilto pieno, šaukštu miltų ir cukrumi, palikite 15 minučių, kad suputotų.
Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, įmaišykite raugą, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, šaukštu dėkite masę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol blyneliai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Bulviniai blynai puikiai dera su grietine ar graikišku jogurtu. Juos galima patiekti ir su grybų ar krapų padažu, gardinti šviežiu varškės užtepu su žalumynais. Mėgstantys saldžiai gali apibarstyti cukrumi arba patiekti su obuoliene.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti